home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Elkezdődött a XXVIII. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Szabadkán
2021.09.20.
LXXVI. évf. 37. szám
Elkezdődött a XXVIII. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Szabadkán

A Kis Herceg-életműdíjak átadásával kezdődött meg vasárnap este Szabadkán, a Gyermekszínházban a XXVIII. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál. Szeptember 24-éig összesen 10 versenyprodukciót tekinthet meg a közönség, illetve néznek meg a zsűri tagjai, de a járványhelyzet miatt változhat a program.

A fesztivál életműdíjait az idén Jovan Caran nagybecskereki rendező és színész, valamint a kazahsztáni Ljudmila Konsztantinova Hensze báb- és jelmeztervező, díszletkészítő érdemelte ki. A Kis Herceg-díjakat Stevan Bakić polgármester adta át. Egy posztumusz elismerést is odaítéltek, amellyel Dragoslav Todorović rendező életműve előtt tisztelegtek. Az elismerést Erika Jovanović, az elhunyt rendező munkatársa vette át.


Fotó: Dejan Vuković

A szabadkai polgármester a megnyitón elmondta, büszke arra, hogy immár 28. alkalommal rendezték meg a fesztivált Szabadkán, és köszönetet mondott a köztársasági művelődési minisztériumnak, illetve a tartományi művelődési titkárságnak a támogatásért.

Az eseményen az idén Izrael, Németország, Magyarország, Csehország, Horvátország, Brazília, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina szerb entitása és Szerbia képviselteti magát. A magyar előadás Győrből érkezett, a Vaskakas Bábszínház mutatta be az Óz című darabot, Markó Róbert rendezésében.

Az idei válogatásban helyet kaptak bábelőadások és élőszereplős produkciók, valamint hagyományos és kísérleti jellegű darabok is.  

A fesztivál idején számos kísérőrendezvényre, kiállításra, könyvbemutatókra, beszélgetésekre is sor kerül.

A részletes program a következő weboldalon található, ahol jelzik az esetleges műsorváltozásokat is: https://www.lutfestsubotica.net/sr/takmicarski-program

Forrás: Vajdaság Ma / Németh Ernő

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..