home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Elítélik a zágrábi színészeket ért támadást
2022.12.22.
LXXVII. évf. 51. szám
Elítélik a zágrábi színészeket ért támadást

A hét elején a hajnali órákban Újvidék központjában megtámadták a zágrábi ITD Teatar társulatának két színművészét. Az inzultus oka valószínűleg az volt, hogy az anyanyelvükön beszélgettek.

Az újvidéki színházak vezetősége és tagjai, valamint a Vajdasági Színművészek Szövetsége közös közleményben ítéli el az esetet.  

– Minden erőszak, különösen az etnikai (vagy jelen esetben nyelvi) gyűlölet által motivált erőszak szégyenletes, megengedhetetlen és elítélendő. Lesújtó, hogy a történésre egy olyan városban kerül sor, amely jelenleg az Európa Kulturális Fővárosa címet viseli – olvasható a közleményben, melyben hangsúlyozzák, minden újvidéki színházba szeretettel várnak mindenkit, aki a színházat és a kultúrát képviseli, függetlenül attól, hogy melyik városból, országból érkezik.

Újvidéknek, mint multinacionális környezetnek, kötelessége a sokszínűség és a tolerancia ápolása, ezért kérjük a lakosságot, a médiát és az illetékes intézményeket, hogy ennek szellemében viselkedjenek, hogy a tolerancia nevében mindenki együtt építhesse városunk arculatát – áll többek között a médiának eljuttatott dokumentumban.  

A közleményt Aleksandar Stankov, a Szerb Nemzeti Színház igazgatója, Milovan Filipović, a Szerb Nemzeti Színház drámaigazgatója, Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatója, Mihajlo Nestorović, az Ifjúsági Színház igazgatója és Predrag Momčilović, a Vajdasági Színművészek Szövetségének elnöke írta alá.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..