home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Elítélik a gyűlöletet keltő falfirkákat
2023.03.06.
LXXVIII. évf. 9. szám
Elítélik a gyűlöletet keltő falfirkákat

A múlt héten a szlovákok meggyilkolására felszólító falfirkák jelentek meg a többségében szlovákok lakta Kiszácson. Miután a faluban híre ment a gyűlöletkeltő falfirkáknak, valamelyik helybeli lakos piros spray-vel módosította a graffitit és az Ubi Slovaka (Gyilkold a szlovákot) mondatot Ljubi Slovaka (Csókold a szlovákot) feliratra javította.

Forrás: Facebook - Strana slobody a spravodlivosti - Báčsky Petrovec

Milan Đurić újvidéki polgármester élesen elítélte a Kiszácson történteket, és elrendelte a gyűlöletszító falfirka sürgős eltávolítását.

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság közleményt adott ki a kiszácsi esettel kapcsolatban. 

A Kiszácson megjelent gyűlöletet szító graffitivel kapcsolatban sajnálatunkat és aggodalmunkat fejezzük ki, és meg vagyunk győződve arról, hogy ez az incidens nem a valós képet tükrözi a vajdasági etnikumok közötti kapcsolatokról, amelyeket folyamatosan építenek és ápolnak. Valószínűleg egy egyén elszigetelt cselekedetéről lehet szó, de felhívjuk az illetékes hatóságokat, hogy tegyenek meg minden szükséges intézkedést e sajnálatos esemény körülményeinek mielőbbi tisztázása érdekében – olvasható a közleményben.

Brankica Janković egyenjogúsági ombudsman is elítélte a kiszácsi szlovák nemzeti kisebbség elleni gyűlöletet keltő falfirkákat, és hangsúlyozta: fontos, hogy a hatóságok reagáljanak, megtalálják és szankcionálják a felelősöket, közölte a jogvédő hivatala.

Forrás:  Vajdaság Ma, Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..