home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Elismerésben részesült a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete
Vadlövő Gabriella
2024.01.19.
LXXIX. évf. 3. szám
Elismerésben részesült a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete

A szkopjei Teréz anya alapítvány díjazta a macedóniai magyar szervezet tevékenységét.

A Teréz anya alapítvány minden évben hat szervezet vagy egyén jótékonysági munkáját köszöni meg, illetve ismeri el ezzel a díjjal. A díjátadó rendezvényt a szkopjei római katolikus templomban tartották meg, a díjakat pedig Alojz Gombar, Teréz anya unokája, egyetlen élő leszármazottja adta át. Alojz Gombar egyébként szintén rendelkezik magyar felmenőkkel, és a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetének is tagja.

A Teleház habár kis közösség, mégis igen aktív, és számos jótékonysági tevékenységet is végez, ezért érdemelte ki az elismerést - hangzott el a méltatásban.

Az elismerést a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetének elnöke vette át, aki felszólalásában elmondta, hogy a Teleház folytatni fogja jótékonysági tevékenységét is. Sutus József kiemelte: ez a díj motivációt jelent a szervezet számára, ugyanakkor kötelességet is ró rá, hogy úgy folytassa tevékenységét, ahogyan eddig is tette.

A Teréz anya alapítványt 1999-ben alapították, ezt az elismerést pedig 2000 óta adják át azoknak, akik jótékonysági munkát végeznek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..