home 2024. július 14., Örs napja
Online előfizetés
Elindult a Vajdasági Mentorprogram negyedik évada
Kartali Róbert
2024.05.14.
LXXIX. évf. 19. szám
Elindult a Vajdasági Mentorprogram negyedik évada

Rekordszámú jelentkezővel elkezdődött a negyedik alkalommal megszervezett Vajdasági Mentorprogram, melynek célja, hogy összekapcsolja a vajdasági magyar vállalkozókat, ezzel is hozzájárulva az együttműködéshez, a vállalkozók közötti tapasztalat- és tudáscseréhez.

A Prosperitati Alapítvány és a Nemzetpolitikai Államtitkárság együttműködve a Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesületével negyedik alkalommal indította el a Vajdasági Mentorprogramot. A program negyedik évadának ünnepélyes megnyitóját kedden tartották meg Topolyán a TSC Arénában.

— A mentorprogram 2019-ben került első évben megszervezésre, és az első három évadban összesen 34 mentor és 152 mentorált vett részt. Ehhez képest az idei évadra rekordszámú, 111 mentorált és 27 mentor jelentkezett — nyilatkozta lapunknak Nagy Zita. A Prosperitati Alapítvány ügyvezetője hozzátette, a mentorprogram első állomásán a szakmai partnerek segítségével elvégeznek a vállalkozók között egy felmérést, és ez alapján fogják eldönteni, hogy közülük hányan fognak részt venni a teljes programban, mely egész éven át fog tartani, két részre osztva, egy tavaszi és egy őszi idényre, havi egyszeri találkozóval, és végül, mint az első három alkalommal is, egy mentorgálával zárul a program.

— Az összes, határon túli régióban különösen fontos szerepet töltenek be a magyar vállalkozók, mert a kutatások azt mutatják, hogy 72 százalékban magyarokat foglalkoztatnak, tehát több család is függ az ő munkájuktól — mutatott rá Hajnal Virág. A magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője kiemelte, hogy itt Vajdaságban a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak stratégiai partnere a VMSZ. Arra biztatott mindenkit, hogy június 2-án és június 9-én is a választások alkalmával járuljanak hozzá az eddigi eredmények megvédéséhez.

— Ma már presztízskérdés részese lenni a mentorprogramnak, valamint a Connect + Grow üzleti fórumon részt venni — fogalmazta meg Juhász Bálint. A Tartományi Parlament elnöke, a Prosperitati Alapítvány korábbi elnöke rámutatott, hogy az idei mentorprogramnak lesz egy felkészítő szakasza, és ezt egy lemorzsolódás követi, csak azok a vállalkozók vehetnek részt a mentor-mentorált kapcsolaton alapuló munkafolyamatban, akikről a kulcsmentorok, a szakmai előadók, valamint a szervezők megbizonyosodnak, hogy valóban ott a helyük.  

    

— A Prosperitati Alapítvány már a negyedik alkalommal hirdeti meg a programot, ami azt bizonyítja, hogy ez az elképzelés találkozott a vállalkozók vágyaival, terveivel — emelte ki dr. Pásztor Bálint. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hozzátette, hogy a Prosperitati Alapítvány és a VMSZ is tett annak érdekében, hogy a vállalkozók összekovácsolódjanak, hogy egy szimbiózisban működjön a politikai, a vállalkozói és a kulturális szféra. Ez mind ahhoz járul hozzá, hogy mi a szülőföldünkön sikeresek tudjunk lenni, hiszen ezeket a tevékenységeket nem lehet elválasztani egymástól, és együtt kell működnünk a siker érdekében. Ehhez az első lépés a vállalkozók esetében az, hogy ők egymással együttműködjenek, és gazdasági profitot termeljenek. A VMSZ elnöke arról is beszélt, hogy a Prosperitati Alapítvány az egyik legnagyobb befektető Szerbiában. — Ha összeadjuk a sikeres pályázók számát és a befektetett összeget, akkor ez valóban egy tekintélyt parancsoló szám. A program folytatódni fog, és minden alkalmat kihasználunk, hogy Magyarország kormányzatával arról beszéljünk, hogy milyen módon és dinamikával történhet ez a folytatás. Legutóbb Szijjártó Péter külügyminiszterrel, korábban pedig Orbán Viktor miniszterelnökkel beszéltem arról, hogy ez a program egyértelműen folytatódni fog. Hamarosan a tavalyi év végén kiírt pályázatok elbírálására, valamint reményeim szerint egy új pályázat kiírására is sor fog kerülni — tette hozzá a VMSZ elnöke.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..