home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Elindult a Találj meg! rendszer
Pannon RTV
2023.10.26.
LXXVIII. évf. 43. szám
Elindult a Találj meg! rendszer

A térségben először Szerbiában indult el az eltűnt gyerekek megmentésére szolgáló Találj meg! gyorsriasztó rendszer. Az Amber Alertként ismert rendszernek köszönhetően a várakozások szerint sokkal hamarabb fel tudják majd kutatni az eltűnt vagy életveszélyben lévő gyerekeket.

Aleksandar Vučić köztársasági elnök adta meg az engedélyt arra, hogy elindulhasson a program. A rendszer minden hálózaton egységesen működik, vagyis amikor a Belügyminisztérium kiad egy értesítést, akkor a televízióban és a rádióban meg kell szakítani a műsort, hogy a kapott információ megjelenjen, és az interneten is azonnal látható lesz, valamint minden szerbiai telefonszámra érkezik egy sms, de a felhívás megjelenik az autópályák jelzőtábláin, a repülőtereken, továbbá az autóbusz- és vasútállomásokon is. A köztársasági elnök rámutatott, az utóbbi két évben 3889 kiskorú tűnt el, a többségüket megtalálták, de 30 gyereket nem.

A rendszer elindításához több fél együttműködésére van szükség, az erre vonatkozó szerződést a Belügyminisztérium, a Tájékoztatási és Telekommunikációs Minisztérium, az Épitésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium, valamint a Munka- és szociálisügyi Minisztérium illetékesei írták alá.

A rendszer bevezetésének a kezdeményezője Igor Jurić, az Eltűnt és Bántalmazott Gyermekekért Központ igazgatója volt.

Fotó: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..