home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Elhunyt Sztrikovits János atya (1937–2022)
2022.11.18.
LXXVII. évf. 46. szám
Elhunyt Sztrikovits János atya (1937–2022)

Életének 85., papságának 58. évében rövid, súlyos betegség után Zomborban elhunyt Sztrikovits János atya, a Szabadkai Római Katolikus Egyházmegye papja.

Sztrikovits János 1937. december 21-én született Bezdánban. Teológiai tanulmányait Zágrábban végezte 1960 és 1965 között. Még ebben az évben pappá szentelték Szabadkán. Volt káplán Adorjánban, Oromhegyesen, Csantavéren, majd a szabadkai Szent Teréz plébánián, plébániai kormányzó Bácsföldváron, Zsablyán és az újvidéki Szent Erzsébet plébánián. 1991-től az újvidéki Mária Neve plébánia plébánosa volt.

Nyugdíjas éveit szülőfalujában, Bezdánban töltötte. Aranymiséjét az ottani Szent Simon és Júdás Tádé apostolok templomban tartotta.

Az 1944-45-ös délvidéki magyarirtás áldozatairól való megemlékezést támogató bátor és önzetlen tevékenységéért a budapesti székhelyű Keskenyúton Alapítvány kuratóriuma Sztrikovits János főesperesnek, dersi prépostnak, nyugalmazott plébánosnak ítélte oda a 2018. évi Keskenyúton emlékérmet.

Forrás: Vajdaság Ma

Fényképezte: Varga Zoltán

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..