home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Elhunyt Rokay Zoltán atya
2024.04.08.
LXXIX.. évf. 14. szám
Elhunyt Rokay Zoltán atya

Elhunyt Msgr. dr. Rokay Zoltán, nyugalmazott egyetemi tanár, pápai káplán, címzetes prépost, az óbecsei Nagyboldogasszony plébánia volt plébánosa – közölte a Szabadkai Egyházmegye. 2024. április 6-án Szabadkán, 77. életévében, papságának 51. évében hazatért az Úrhoz.

A temetés helyéről és időpontjáról később tájékoztatják a nyilvánosságot.

Rokay Zoltán címzetes apát, a Budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának tanszékvezető professzora, 1947-ben született Szabadkán. Hittudományi és bölcsészeti tanulmányait Innsbruckban és Kielben végezte. 1973-ban szentelték pappá. Ezután kilenc évig különböző beosztásokban Szabadkán dolgozott, majd tizenöt évig volt az óbecsei Nagyboldogasszony-templom plébánosa. 1997-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának tanszékvezető professzora.

2018 szeptemberétől nyugdíjas éveit Szabadkán, a papi otthonban tölti. Számos könyve és cikke jelent meg több nyelven.

Nyugodjon békében!

 

Forrás: Facebook/Szabadkai Egyházmegye

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..