home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Elfogadták a népesedési akciótervet
VARJÚ Sára
2013.08.07.
LXVIII. évf. 32. szám
Elfogadták a népesedési akciótervet

A Magyar Nemzeti Tanács egyhangúlag fogadta el a 2013—2017-es időszakra vonatkozó Népesedési stratégiát a 35. rendes ülésén.

Az akcióterv olyan programokat, intézkedéseket, feladatokat tartalmaz az önkormányzatok, a média, a civil szféra és az egyházak számára, amelyek a házasság, az anyaság, a család, a nagycsalád értékeinek és presztízsének erősítését szolgálják, alkalmasak arra, hogy elősegítsék a vajdasági magyarság megmaradását, a születendő gyermekek számának növelését, a lakosság elöregedésének a lassítását, a többgyermekes anyák össztársadalmi megbecsülésének és helyzetének a javítását.
— Húsz év alatt megközelítőleg százezer magyar ember tűnt el erről az ezer éve általunk lakott földről, és oly mértékben öregedett el a magyar lakosság és szórványosodtak el a falvaink, hogy ha ezt a folyamatot nem tudjuk feltartóztatni, akkor városaink, községeink gazdasági értelemben élhetetlenek, életképtelenek lesznek, közösségünk szórványosodása megállíthatatlan, kultúránk, intézményrendszerünk, oktatási rendszerünk pedig fenntarthatatlan lesz, megtorpan, összeomlik. Ez a magyar közösség, amely még most is politikai tényező Szerbia politikai térképén, megszűnik annak lenni. Ez a tét! — fogalmazott dr. Korhecz Tamás, az MNT elnöke.
Elfogadták az MNT idei második pótköltségvetését, amely megközelítőleg 11,8 millió dinárral nagyobb, mint a tavasszal elfogadott pótköltségvetés.
A diákotthonok férőhelyeinek betöltésére vonatkozó határozati javaslatot is elfogadták, amelynek értelmében több mint 1500 diák nyer elszállásolást Versecen, Nagykikindán, Újvidéken, Zomborban, Bácskeresztúron és Szabadkán.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..