home 2024. július 23., Lenke napja
Online előfizetés
Elfogadták a közvállalatok idei működési tervét
VARJÚ Sára
2013.02.13.
LXVIII. évf. 7. szám

A városi képviselő-testület múlt csütörtöki ülése reggeltől estig tartott. Az eredetileg 32 napirendi pontot további néggyel bővítették. Az eleve húszperces késéssel megkezdett ülésen Almási Szilárd nehezményezte az új napirendi pontok fordításának hiányát...

A városi képviselő-testület múlt csütörtöki ülése reggeltől estig tartott. Az eredetileg 32 napirendi pontot további néggyel bővítették. Az eleve húszperces késéssel megkezdett ülésen Almási Szilárd nehezményezte az új napirendi pontok fordításának hiányát, a szabályzat megsértésére hivatkozva, ezért a képviselők szavazása után Kern Sólya Mária, a testület elnök asszonya félórás szünetet rendelt el a dokumentumok lefordítása érdekében, a munkát azonban csak fél 11-től folytatták.
A képviselő-testület napirendjén összesen 15 közvállalat működési terve szerepelt, a legtöbb időt ezeknek a megvitatására fordították. Ezek közül is a leghosszabb, körülbelül egy órán át tartó vitát a Köztisztasági és Parkosítási Közvállalat működési terve váltotta ki. Dr. Radmilo Todosijević és Ilija Maravić, a Szerb Haladó Párt képviselői felszólalásukban kiemelték, hogy a nyugati országokban a hulladék begyűjtésével foglalkozó vállalatok a leggazdagabbak, ezért véleményük szerint a szabadkai közvállalatnak is nyereséggel kellene zárnia az évet, nem pedig veszteségesen gazdálkodnia, mint ahogyan az előző évekre visszamenőleg jellemző. Modest Dulić polgármester erre reagálva kijelentette, hogy olyan szakcsoport megalakítására van szükség, amely felülvizsgálja a közvállalat programtervét, és tervet dolgoz ki a veszteség csökkentésére. Így olyan megállapodás született, amely szerint 45 napon belül új működési terv készül az idei évre. Gojko Radić, a Szerb Haladó Párt képviselője szerint a legjobb megoldás az igazgató leváltása lenne. Az ügyben érintett Vladimir Dragin, a köztisztasági közvállalat igazgatója is felszólalt, elmondta, hogy 2008 óta a vállalat nem emelte a szolgáltatásai djját, kutyamenhelyet is működtet és parkosítással is foglalkozik, ezért halmozta fel a nagy veszteséget. A közvállalat működési tervét a képviselők 47 támogató szavazattal, 7 ellenszavazattal és egy tartózkodó vokssal fogadták el.
Gojko Radić az összes közvállalat működési tervével kapcsolatban hiányolta az alkalmazottak gyermekei iskoláztatására szánt pénzek kimutatását.
Az önkormányzati alapítványok pénzeléséről szóló törvény módosítása miatt átalakításra szorult és napirendre került a következőknek az alapszabálya: SOS Zsinagóga, a zsinagóga felújítására és helyreállítására létesített alapítvány, Dr. Rehák László Alap, Danilo Kiš Ifjúsági Kulturális Alapítvány, Expecto Mentálhigiénés Alapítvány, Út a Tudás Felé Alapítvány, a Súlyos Beteg Gyermekek és Fiatalok Gyógykezelését Segítő Alapítvány és  helyi Sportfejlesztési Alapítvány. A működési terveken kívül napirenden szerepelt még az idei évi foglalkoztatási akcióterv, az ifjúsági akcióterv és a Környezetvédelmi Alap eszközeinek felhasználásáról szóló program is. A képviselők ezeket vita nélkül, egyhangúlag fogadták el. A köztisztaság fenntartásáról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről szóló határozatot ugyancsak jóváhagyták, valamint  a vendéglátó-ipari, kisipari és kereskedelmi létesítmények nyitvatartási idejéről is többségi szavazattal döntöttek. A városi képviselő-testület 7. ülése este fél nyolckor ért véget.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..