home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Elfogadta a köztársasági képviselőház Szerbia idei költségvetésének módosítását
Szerbiai RTV
2021.04.23.
LXXVI. évf. 16. szám
Elfogadta a köztársasági képviselőház Szerbia idei költségvetésének módosítását

Siniša Mali pénzügyminiszter arról beszélt, a módosítás célja, hogy folytatni tudják a koronavírussal szembeni küzdelmet, ösztönözzék a gazdasági növekedést, és csökkentsék a vírushelyzet okozta válság negatív következményeit.

A költségvetés módosítása 257 milliárd dinár értékben szabadít fel forrásokat, ez pedig elegendő a szerb kormány harmadik intézkedéscsomagjára, amellyel a polgároknak és a gazdasági szereplőknek segítenének - hangzott el a pénzügyminiszter felszólalásában. Levetővé válik, hogy az állam kifizethesse a nagykorú polgároknak korábban beígért 60 eurós támogatást, valamint, hogy hatályba helyezze a szabadúszókkal elért megállapodást. A pénzt egyébként április 28-a és május 15-e között lehet igényelni a Szerbiai Adóhivatal honlapján. (www.poreskauprava.gov.rs) A költségvetés módosítása alapján a mikro-, kis- és középvállalkozások számára háromszor fél minimálbért fizet ki az állam, illetve az idegenforgalomban, a turizmusban, a fuvarozásban és egyéb ágazatokban működő cégeknek is pénzsegélyt biztosítanak. A harmadik intézkedéscsomag a nyugdíjasok esetében a 60 eurón felül plusz 50 eurót jelent. Nagyberuházásokra, négy autóút kiépítésének folytatására, valamint infrastrukturális fejlesztésekre is elkülönítettek pénzt, összesen 430 milliárd dinár értékben. A mezőgazdaságra 5,5 milliárd dinárt szánnak. A költségvetés módosításával 417 milliárd dinárt láttak elő az egészségügyre.

Az eredeti, 2021-re vonatkozó költségvetéshez képest az ökológiára is több pénzforrást különítettek el, ami 16 milliárd dinárral több pénzt jelent idén az ágazatnak.

Fotó: Tanjug/Zoran Zestic

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..