home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Elfogadta a harmadik gazdaságélénkítő csomagot a szerb kormány
Pannon RTV
2021.02.11.
LXXVI. évf. 6. szám
Elfogadta a harmadik gazdaságélénkítő csomagot a szerb kormány

Májusban és novemberben újabb 30-30 eurót kap minden nagykorú szerbiai állampolgár - jelentette be Siniša Mali. A szerb pénzügyminiszter sajtótájékoztatón ismertette a kormány újabb gazdaságélénkítő csomagjának részleteit.

Az intézkedéscsomag keretén belül a nyugdíjasokat, valamint a mikro-, kis-, közép- és nagyvállalkozásokat is támogatja az állam. A csomag célja a koronavírus-járvány miatt a gazdaságban keletkező kár enyhítése, értéke pedig 250 milliárd dinár.

A szerbiai gazdaság megsegítése a célja annak az újabb intézkedéscsomagnak, amelyet Ana Brnabić szerb kormányfő és Siniša Mali pénzügyminiszter jelentett be csütörtök délután. Minden nagykorú szerbiai állampolgár kétszer 30 eurót kap, az első részletet májusban, a másodikat pedig novemberben utalják. Azoknak, akik igényelni szeretnék a támogatást, a kincstár, azaz az Uprava za trezor oldalon, online kell jelentkezniük, vagy telefonos úton. A hívható telefonszámot a későbbiekben hozzák nyilvánosságra. A nyugdíjasok a kétszer 30 eurós támogatáson felül is kapnak anyagi juttatást.

Fotó: TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

Siniša Mali, pénzügyminiszter, Szerbia: „Ezen felül még 50 euró támogatást kapnak a legidősebb polgáraink, tehát a 60 eurón kívül. A nyugdíjasaink összesen 110 eurót kapnak majd, tehát nekik még jobban szeretnénk segíteni, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek a koronavírus-járvány miatt. Tehát a legidősebb polgáraink 110 eurót kapnak az év végéig.”

A mikro-, kis-, közép- és nagyvállalkozások dolgozónként háromszor fél minimálbér kifizetésére számíthatnak. Erre azok a vállalatok jogosultak, akik nem bocsájtották el dolgozóik több mint 10 százalékát.

Siniša Mali, pénzügyminiszter, Szerbia: „A jelentkezés nagyon egyszerű, március elsejétől az adóhivatal oldalán lehet jelentkezni egy nagyon egyszerű űrlap kitöltésével. Mindig az előző hónapban kell jelezniük, ha igénylik a következő havi támogatást.”

A szerb kormánynak ez a harmadik intézkedéscsomagja a járvány megjelenése óta. A sajtótájékoztatón Ana Brnabić Szerbia jelenlegi gazdasági helyzetét ismertette. A szerb kormányfő úgy fogalmazott, az ország gazdasági mutatói sokkal jobbak a vártnál, Szerbia erős, és az állampolgárai számíthatnak rá.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..