home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Elfogadta a foglalkoztatási akciótervet a szabadkai VKT
Pannon RTV
2022.02.04.
LXXVII. évf. 5. szám
Elfogadta a foglalkoztatási akciótervet a szabadkai VKT

Napirenden szerepelt a helyi foglalkoztatási akcióterv és a környezetvédelmi alap eszközeinek idei évi felhasználásáról szóló program is elfogadásra került. A Városi Képviselő-testület 19. ülésén egyébként 10 napirendi pontról vitáztak.

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselőcsoportja szerint az egyik legfontosabb napirendi pont a helyi foglalkoztatási akcióterv elfogadása volt. Különböző rendelkezéseket szavaztak meg, amelyek lehetővé teszik a foglalkoztatás növelését a város területén 2022-ben.

A képviselők a környezetvédelmi alap eszközeinek idei évi felhasználásáról szóló program elfogadásáról is döntöttek. Összesen 147,8 millió dinár áll a rendelkezésre, ebből 97 millió dinárt a Regionális Hulladéktároló működésére láttak elő.

Döntés született a nemzetek közötti viszonyügyi tanács létrehozásáról is. Habár törvényileg kötelező a nemzetileg többszínű önkormányzatokban, a nemzetek közötti viszonyügyi tanács közel 15 éve nem létezik Szabadkán. Ez eddig több problémát is okozott, de a hiba orvoslásra került, hiszen rövid időn belül ismét megalakul a tanács.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..