home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Együttműködés a szerb és magyar rendőrség között
Pannon RTV
2021.09.09.
LXXVI. évf. 36. szám
Együttműködés a szerb és magyar rendőrség között

A szerb és a magyar rendőrség együttműködéséről írt alá nyilatkozatot Aleksandar Vulin szerb és Pintér Sándor magyar belügyminiszter a két ország kormányának mai együttes ülését követően.

A közös, vegyes járőrözés létrehozásával a szerb-magyar határ sokkal biztonságosabb lesz, de teret ad a külső határaink további védelmére is – hangsúlyozta Vulin: „Nincs abban semmi rossz, hogy szomszédaink megerősítik a határaikat, ezt tesszük mi is. Ha az illegális migránsok tudják, hogy a határok erősebbek, fokozottan védjük, el fogják kerülni az egész régiót. Ez az egyik oka annak, hogy Szerbia olyan sikeresen ellenőrzi a migránsválságot, és a több millió ember áthaladása vagy országunk mellett való elhaladása ellenére nem voltak nagyobb összetűzések, sem nagyobb incidensek. Főleg, hogy nem maradtak itt tartósan az országban. Magyarország és Szerbia rendőrsége között nagyon jó az együttműködés, közösen küzdünk az illegális migráció, az embercsempészek, valamint a kábítószer-csempészek ellen. Ily módon meg fogjuk óvni életmódunkat, megőrizzük a békét, a rendet, stabilitást és biztonságot országainkban.”

Fotó: MUP

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..