home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Együttműködés a Kolevkáért
(re)
2014.10.08.
LXIX. évf. 41. szám
Együttműködés a Kolevkáért

Ranko Škrbić, Bosznia-Hercegovina nagykövete kedden, szeptember 30-án ellátogatott a szabadkai Kolevka Gyermekotthonba, ahol az intézmény igazgatóján, Nenad Kozomorán kívül Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociális ügyekkel megbízott tagja, valamint Nenad Ivanišević, a Köztársasági Munkaügyi és Szociális Ügyek Titkárságának titkára fogadta

A munka jellegű megbeszélés központi témája a megváltozott szociális és egészségügyi törvény alkalmazásának lehetősége volt, valamint az a nemzetközi szintű együttműködés, amellyel javítható lenne az anyagi gondokkal küzdő Kolevka helyzete.

Az intézményben egyébként mintegy kétszáz beteg gyermek él, akik szülők nélkül maradtak, vagy elhagyták őket. A nagy múltú Kolevkából évekkel ezelőtt még örökbe lehetett fogadni kis árvákat, hiszen akkor még egészséges lakói is voltak az intézménynek. Ma már kizárólag valamilyen fejlődési — testi vagy mentális — zavarral született gyermekeknek ad otthont a Kolevka Gyermekotthon.

Az igazgató, Nenad Kozomora elmondta, hogy egész Szerbiában ez az egyetlen olyan intézmény, ahol az országhatáron túlról is érkeznek ápolást és különleges bánásmódot igénylő árva vagy elhagyott gyermekek.

A tárgyaló felek zárt ajtók mögött folytattak megbeszélést a jövőbeli együttműködés lehetőségeiről.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..