home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Együtt őrizték a karácsony fényét
(Tha)
2009.12.30.
LXIV. évf. 52. szám
Együtt őrizték a karácsony fényét

A Kéz a kézben védencei is betlehemes játékot adtak elő - Barát Kinga fotójaMéltó helyen, a zentai Művelődési Ház gyönyörűen felújított kiállítási termében szervezte meg årizzük együtt a Karácsony fényét címmel többnapos rendezvényét a Rozetta Kézműves Társaság. Az eseménysorozat több részb...

A Kéz a kézben védencei is betlehemes játékot adtak elő - Barát Kinga fotója

Méltó helyen, a zentai Művelődési Ház gyönyörűen felújított kiállítási termében szervezte meg årizzük együtt a Karácsony fényét címmel többnapos rendezvényét a Rozetta Kézműves Társaság. Az eseménysorozat több részből, kiállításból, kirakodóvásárból, kézműves-foglalkozásokból és gyermekprogramokból tevődött össze, a kivitelezésükben a Gyermekbarátok mellett több civil szervezet is közreműködött.
A Thurzó Lajos Közművelődési Központ és a Rozetta Kézműves Társaság már hetekkel előbb meghirdette a kiállítással egybekötött hagyományos ajándéktárgy-, játék- és karácsonyfadísz-készítési pályázatát, melyre civil és társadalmi szervezetek, iskolák, óvodák és magánszemélyek jelentkezhettek. A karácsonyfadíszek például dióból, szalmából, a játékok szárból, csutkából készülhettek, de mézeskalácsokat is vártak. Az ötletgazdák azokat a természetes anyagokból készült, hagyományőrző jellegű tárgyakat kívánták bemutatni, amelyek híven tükrözik a régi idők karácsonyi hangulatát. Kérésük meghallgatásra talált, sokan küldték el munkáikat, az óvodásokon és az általános iskolásokon kívül többek között a Caritas és a Kéz a kézben szervezet is. A gazdag összeállításban még gledícsiából készült karácsonyfát is láthattunk.
Az érdeklődő gyerekek és szüleik kézműves-bemutatókon és -foglalkozásokon vehettek részt. A szervezők így kívánták felhívni a figyelmet arra, hogy a saját kezűleg készített alkotásokkal is boldoggá és meghitté tehetjük az ünnepnapokat. Aki úgy érezte, nem elég ügyes, vagy több ajándékra volt szüksége, az válogathatott a Rozetta Kézműves Társaság ízléses sátraiban kirakott portékából. A civil szervezet tagjai és vendégeik népi hímzéssel készült munkákat, nemezeket, szőtteseket, gyöngyöket, csuhé- és szalmaalkotásokat, kosarakat, folvarrásos remekeket, faragott tárgyakat kínáltak. És ezzel még korántsem sikerült minden látnivalót felsorolni!
Mivel a kézművestársaság nagyon fontosnak tartja az utánpótlás képzését és nevelését, legközelebb a téli szünidőben tart különböző foglalkozásokat az általános iskolások számára.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..