home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Egytálétel és ajándékcsomag
(—)
2013.12.31.
LXIX. évf. 1. szám
Egytálétel és ajándékcsomag

A csantavéri Caritas szeretetszolgálat önkéntesei az idei karácsony előtt számos akcióval igyekeztek hozzájárulni az elesettek megsegítéséhez.

Sok-Sok közbenjárás és szervezkedés után a kollégákkal igen nagy dolgot vihettünk véghez. Egy egész hétvégén a nélkülöző családok ünnepét igyekeztünk feledhetetlenné tenni.

December 21-én a csantavéri Ákombákom játszóházban azok a kisgyermekek vehették át az ajándékaikat a Télapótól, akiknek a fenyő alatt valószínűleg nem lett volna csomag.

A kis lurkók — 2-től 4 éves korig — boldogan táncoltak, tornáztak és játszottak két teljes órán át. A gazdag csomagot a Caritas szorgos csapata állította össze. Magánszemélyek, vállalkozók és intézmények jóvoltából sikerült igen nagy örömöt szerezni a gyakran nélkülöző gyermekeknek.

December 22-én is egy hatalmas és sikeres akciót hajtott végre az önzetlen jótékonyságot képviselő és gyakoroló csantavéri csapat.

Az elmúlt évben, a karácsony előtti napokban több mint száz ember kapott meleg egytálételt. Akkor határoztunk úgy, hogy ezentúl minden évben megszervezzük az akciót. Az idén a Bartók Béla Művelődési Egyesületben osztottunk ingyenes szeretet ebédet a rászorulóknak. Más volt minden, mint egy évvel ezelőtt, mégis, az emlékek, melyek egy ilyen összejövetel után a szervezőkben maradnak, csodálatosak! Látni, ahogyan egy fiatal lélek a meleg, még gőzölgő ételt kanalazza, vagy a remegő kezű idős bácsit, ahogy jóllakik... Csodálatos érzés!

Látszik rajtuk az öröm, és a segítséget egy mosollyal viszonozzák.

Felbecsülhetetlen olykor egy-egy ilyen pillanat értéke!

Ezúton szeretnénk kifejezni a hálánkat azok felé, akik támogatták az idén is valamilyen úton-módon a szeretetszolgálat munkáját, vallási, nemzeti, politikai hovatartozástól függetlenül!

A csantavéri Caritas szeretetszolgálat csapata a Hét Nap olvasóinak boldog új esztendőt kíván!        

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..