home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Egyre népszerűbb a román pop — vele együtt Inna is!
Zvekán Péter
2015.02.11.
LXX. évf. 6. szám
Egyre népszerűbb a román pop — vele együtt Inna is!

Mindenkinek ajánlom, hogy ha Romániában jár, hallgasson bele a helyi zenei műsorokba. Azt fogja tapasztalni, hogy mindegyikben a román pop dominál. Ki tudja, miért, de Romániában ez a stílus rendkívül népszerű.

Annyira, hogy az utóbbi években a nemzetközi klubszíntéren már román hangzásról beszélnek, s eközben román producerek és énekesnők érnek el olyan nemzetközi sikereket, amilyenekről kelet-európai zenész korábban még csak álmodni sem mert volna. Nem is gondolnánk, hány világhírű előadó származik ebből a térségből. Ilyen például Alexandra Stan, Edward Maya vagy Inna.

A huszonnyolc éves Elena Alexandra Apostoleanu, ismertebb nevén Inna 2008 novemberében tört be a nemzetközi zenepiacra, amikor is kiadta a Hot című kislemezét. Onnantól kezdve folyamatosan gondoskodik róla, hogy jelen legyen az zeneiparban, hogy egy pillanatra se feledkezhessünk meg róla.

Nemrég jelent meg a legújabb dala, a Diggy Down, mely rövid időn belül az egyik legnagyobb szaxofonos pop-/RnB-slágerré vált. A kislemezhez szokás szerint egy videó is készült, melyet e sorok megírásáig több mint 10 millióan tekintettek meg a YouTube-on. Hozzáteszem, hogy mivel a Marian Hill-lel közösen elkészített számot Románia szinte összes rádiója játssza, nincs kétségem afelől, hogy heteken belül bekerül a top 10-be.

Az új dal is azt bizonyítja, hogy Inna nem az a fajta előadó, aki könnyen eltűnik a süllyesztőben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..