home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Egymillió adagnyi kínai vakcina érkezett Szerbiába
Pannon RTV
2021.01.16.
LXXVI. évf. 2. szám
Egymillió adagnyi kínai vakcina érkezett Szerbiába

A Sinopharm nevű vállalat koronavírus elleni oltóanyagával akár már holnap vagy hétfőn megkezdődhet az oltás, amennyiben az illetékes szerb gyógyszer-engedélyeztetési hatóság biztonságosnak nyilvánítja azt. A kínai vakcina hatékonysága 80-86% körüli.

A kínai vakcinát szállító repülőgép szombat délelőtt landolt a belgrádi Nikola Tesla Repülőtéren. A gép érkezésekor Aleksandar Vučić is jelen volt. A szerb államfő elmondta, Pfizer-BioNTech, valamint az orosz Szputnyik V vakcinát követően a kínai Sinopharm oltóanyaga lehet a harmadik védőoltás, amit Szerbiában használnak majd.

Az oltóanyag érkezését mások mellett Csen Bó is a belgrádi reptéren várta. Kína belgrádi nagykövete elmondta, a két nép közösen harcol a koronavírus-járvány ellen.

A bejelentések szerint hétfőn újabb 19500 adag Pfizer-BioNTech, kedden pedig 250 000 adag Szputnik V vakcina érkezik az országba. Szerbia további 460 000 dózis AstraZeneca védőoltást is igényelt, azt még egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezhet meg. Tervben van továbbá a Moderna oltóanyag beszerzése is - mondták az illetékesek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..