home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Egymilliárd az üzleti infrastruktúra fejlesztésére
Pannon RTV
2021.01.14.
LXXVI. évf. 2. szám
Egymilliárd az üzleti infrastruktúra fejlesztésére

Az üzleti infrastruktúra fejlesztésére több mint egymilliárd dinárt hagyott jóvá a szerb kormány. Egy koordinációs testületet is létrehoznak, amely az egészségügyi rendszer digitalizációjával foglalkozik majd.

A program célja a helyi önkormányzatok fejlesztési lehetőségeinek növelése, a befektetési feltételek és az üzleti légkör javítása, valamint a munkahelyek létrehozása.

A pénzeszközök a közlekedés, a kommunális tevékenységek, az energetika és más közművesítési területeken vehetők igénybe, emellett felhasználhatók a turizmus és egyéb gazdasági területeken is.

A kormány szintén elfogadta azt a törvénytervezetet, amely Szerbia és Észak-Macedónia közötti együttműködésre vonatkozik az embercsempészet megfékezése érdekében.

 

Egyedi elektronikus egészségügyi kartonja lesz minden szerbiai állampolgárnak

A szerb kormány egy koordinációs testületet hoz létre, amely az egészségügyi rendszer digitalizációjával foglalkozik, ennek köszönhetően egy személyes e-törzslapon keresztül elérhetők lesznek a különböző intézmények adatai a nyilvántartottakról az egyének és az orvosok számára is bármely pillanatban. Az összekötött hálózaton keresztül az egész rendszer átláthatóbb, hatékonyabb és színvonalasabb lesz. Az ilyen módon megvalósult költségvetési megtakarításokat pedig fejlesztésre és a bérekre fordítják majd a közlemény szerint. A digitalizációval korszerű információs rendszerhez jutnak az intézmények és egységes hálózatra csatlakoznak, amely lehetővé teszi a széleskörű adatcserét az egész ország területén.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..