home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
Egykori legendák a pályán
(T. T.)
2013.05.29.
LXVIII. évf. 22. szám
Egykori legendák a pályán

A december 26-án újjáalakult Horgos 1911 Labdarúgóklub a nyár folyamán több eseménnyel emlékezik a horgosi foci több mint száz évére. A közelmúltban az 50 és 75 év közötti horgosi veterán játékosok mérkőztek meg egymással. Az egykori nagy öregek a régi időket idézve küzdöttek a pályán — szép megoldásokban, pazar megmozdulásokban nem volt hiány.

A találkozót végül a fiatalabbak 3 : 1-re nyerték meg, no de hát az eredmény ezen a mérkőzésen másodlagosnak számított. A múlt hétfőn pedig a Horgos 2002/2003-as bajnokcsapata a Spartacus veteránjaival mérkőzött meg.

Több egykori (80-as évek vége, 90-es évek eleje korabeli) első ligás játékost láthatott a publikum, és élvezhette többek között Radics Zsolt, Igor Pejović, Zvezdan Ćosić és Aleksandar Kopunović játékát. A kezdőrúgást a 92 éves Iso Vladisavljević, a legidősebb egykori horgosi labdarúgó végezte el. A vezetést a szabadkaiak szerezték meg Vrana góljával, ám a kitűnően küzdő hazaiak a második félidőben Miković találatával egyenlítettek, és a bemutató mérkőzés igazságos, 1 : 1-es döntetlennel zárult. A mérkőzés apropóján a Vadászházban megtartott ünnepségen köszöntötték a 80. életévüket betöltött egykori legendás labdarúgókat, edzőket, sportvezetőket. Iso Vladisavljević festményt és díszoklevelet, Tomislav Ottlokan, Sebők István és Stevan Todorović díszoklevelet és emlékplakettet vehetett át. Elismerésben részesült továbbá a klubban folytatott tevékenységéért Ratko Ristić, id. Szűcs Dénes, Sóti István, Petar Veselinov, Zemkó József, Nyári József, Dragan Ljiljak, Rade Đurić, Radics Iván és a Spartacus csapata.

Nem feledkeztek meg arról a sportvezetőről sem, aki a klub kiemelkedő korszakában töltötte be az elnöki funkciót, így Stevan Belančić elismerő oklevelet és futball-emlékfigurát vehetett át Sors Róberttől, a klub jelenlegi elnökétől. A Horgos 1911 helyi erőkből felépített csapata versenyen kívül játszik a Tisza menti ligában. A csapat mérlege kitűnő, hiszen az ebben a rangfokozatban szereplő csapatok ellen mindössze egyszer hagyták el vesztesként a pályát (Oroszlámoson a Slavija ellen főleg cserejátékosokkal játszva), a többi mérkőzést megnyerték.

— Eddigi eredményeinkkel elégedettek lehetünk, hiszen mindent a nulláról kezdtünk, és rövid idő alatt sok fiatal csatlakozott hozzánk. A fiatalok még tapasztalatlanok, de egy-két rutinos játékos vezetésével jó eredményeket érünk el. Az idén öt hónap alatt huszonhárom mérkőzést játszottunk, főként erősebb, magasabb rangfokozatban lévő csapatokkal. A munkát továbbra is folytatjuk, és bízunk benne, hogy ezentúl is ilyen sikeresek leszünk. Hamarosan fúrott kúttal bővül a klub, és akkor a pálya öntözése és a higiéniai csomópont vízellátásának kérdése is megoldódik — mondta Sors Róbert, a Horgos 1911 Labdarúgóklub elnöke.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..