home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Egygólos vereség
Tóth Tibor
2023.10.13.
LXXVIII. évf. 41. szám
Egygólos vereség

Női labdarúgás, Bajnokok Ligája-selejtező

Topolya: Spartacus–Rosengård 1:2 (1:1)

TSC Aréna, 1000 néző, vezette: Blotszkaja (Fehéroroszország)

Gólszerzők: Belovan a 29., illetve Seger a 9., Öling a 72. percben.

Spartacus: Škandro, Vučković (Baka), Belovan, Slović, Ostrem, Gajić (Marković), Ilić, Hansen, Boaduwaa (Ćirić), Filipović, Stupar.

Rosengård: Cumings, Obaze, Berglund, Arnardóttir, Öling, Jansson (Knaak), Wik, Kadowaki, Seger, Schough (Bredgaard), Andersson (Brown), Berglund (Larsson).

A vereség ellenére a Kék Galambok a mérkőzés nagy részében egyenrangú ellenfelei voltak a sokkal tapasztaltabb és már rengeteg hasonló rangú mérkőzést játszott svéd együttesnek. A szabadkai csapatnak is voltak lehetőségei a kedvezőbb eredmény elérésére, ám a mérkőzés fontossága és a kellő tapasztalat hiánya miatt ez nem sikerült.

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, ám vezetéshez egy jobb oldali szöglet után a vendégek jutottak. A labdába először Jansson csúsztatott bele, majd a játékszer a svéd válogatottal világbajnoki bronzérmet szerzett Seger elé került, aki közelről bebólintotta a hálóba. A 25. percben a mozgékony japán Kadowaki tört kapura, ám közelről mellé lőtt. A 29. percben egyenlített a Spartacus: a röviden hazaadott labdát a Rosengård skót kapusa, Cumings megpróbálta a mezőnybe küldeni, de Belovan felismerte a lehetőséget, és útjába állt a labdának, mely a lábáról mintegy 17 méterről, félkört leírva, végül a svéd hálóban kötött ki.

A második 45 percben is főleg a skandinávok birtokolták többet a labdát, és a 72. percben a finn Öling kapott jó labdát, majd higgadtan Škandro alatt a kapuba gurított. A mérkőzés végéig mindkét csapatnak egy-egy lehetősége adódott a gólszerzésre. Hazai részről Slović 20 méterről elvégzett szabadrúgását kellett a svédek kapusának védenie, a vendégek közül pedig Larsson a 90. percben a kapu torkából fölé bombázott. A Spartacus magyarországi légiósa, Vágó Fanny nem lehetett csapata segítségére, mivel a Ferencváros színeiben az idén már játszott a BL-selejtezőjében, a következő körben (ha a Spartacus továbbjut) azonban már pályára léphet. A visszavágót október 18-án Malmőben játsszák.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..