home 2024. február 23., Alfréd napja
Online előfizetés
Egyetlen nemzet, egyetlen magyarság tagjai vagyunk
Szakáll Laura
2023.10.25.
LXXVIII. évf. 43. szám
Egyetlen nemzet, egyetlen magyarság tagjai vagyunk

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Novák Katalin magyar államfő Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki Mezei Zsuzsanna nyugalmazott tanárt és levéltárost, a Tordai Újság főszerkesztőjét, a Tordaiak Klubja elnökét, valamint Molnár Tibor helytörténészt, a zentai Történelmi Levéltár főlevéltárosát. A díjátadó ünnepséget Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának szervezésében ma tartották meg Palicson.

A kitüntetéseket Csallóközi Eszter főkonzul adta át.

– Az elmúlt 13 év nemzetpolitikájának köszönhetően olyan támogatási rendszerek, közösségi építkezési folyamatok indultak el, amelyek teljesen megváltoztatták a külhoni lét lehetőségeit. Magyarország célja a nemzeti összetartozás erősítése, és annak segítése, hogy minden magyar a szülőföldjén teljes életet élhessen, vagyis a szülőföldön egyénileg boldogulni és közösségként megmaradni. Az elismerések azt is kifejezik, hogy egyetlen nemzet, egyetlen magyarság tagjai vagyunk, amely akkor tud megmaradni, ha minden nemzetrésze megmarad, és ha minden nemzetrészében van lehetőleg  sok olyan ember, aki a magyarság érdekében tevékenykedik.

Fényképezte: Szakáll Laura

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..