home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Egyetértési nyilatkozat a WHO és a magyar kormány között
MTI
2021.08.24.
LXXVI. évf. 33. szám
Egyetértési nyilatkozat a WHO és a magyar kormány között

A magyar kormány elkötelezett a humanitárius válságok enyhítése és a szükséget szenvedő emberek megsegítése mellett - áll a magyar miniszterelnökség közleményében.

Egyetértési nyilatkozatot tett a magyar kormány és az Egészségügyi Világszervezet a világméretű humanitárius válságokkal szembeni együttműködés és a válsághelyzeti orvosi ellátás előmozdításáról. A memorandum célja az együttműködés jövőbeni megkönnyítése többek közt a nemzetközi humanitárius segítségnyújtás és a fejlesztési együttműködés területén.

A magyar kormány határozott álláspontja, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajbajutottakat útnak indítani. Ezért az elmúlt években a Hungary Helps Program keretében jelentősen hozzájárult Szubszaharai Afrika, Közel-Kelet és Dél-Ázsia fejlődő országaiban a természeti és emberi katasztrófa sújtotta közösségek megsegítéséhez humanitárius gyorssegélyezésével, ellátásával, rehabilitációjával és oktatási programok biztosításával. Ennek eredményeként a segítő Magyarország programja eddig több mint negyedmillió embernek tette lehetővé, hogy a migráció helyett az otthonmaradást válassza - közölte a Miniszterelnökség.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..