home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Egyetemi felkészítő tábor az Európa Kollégiumban
2024.04.22.
LXXIX. évf. 16. szám
Egyetemi felkészítő tábor az Európa Kollégiumban

A Magyar Nemzeti Tanács idén is megszervezte az egyetemi felvételi felkészítőt, amely része a komplex ösztöndíjprogramnak. Az online térben február óta tartanak a képzések, április 20-án, szombaton pedig Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke hivatalosan megnyitotta a kétnapos jelenléti képzést az újvidéki Európa Kollégiumban. A rendezvényre több mint 50 végzős középiskolás érkezett.

A Magyar Nemzeti Tanács fontosnak tartja, hogy minél több vajdasági magyar fiatal tanuljon tovább az itthoni felsőoktatási intézményekben. Fremond Árpád elmondta, a felvételi felkészítő része annak a programcsomagnak, amely a felsőoktatást népszerűsíti, és az ösztöndíjak mellett segítséget nyújt a fiataloknak a sikeres felvételihez. A képzésre közel 130 tanuló jelentkezett, akik 13 tantárgy iránt érdeklődtek.  

A fiatalok, akik eljöttek a jelenléti felkészítőre, a tanulás mellett megismerik Újvidéken az egyetemi várost és az Európa Kollégiumot. A megnyitó után a foglalkozások az újvidéki József Attila Általános Iskolában folytatódtak.

A program Magyarország Miniszterelnöksége Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével valósult meg.

Forrás: Vajdaság Ma

Fotó: Vajdaság Ma

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..