home 2024. május 10., Ármin napja
Online előfizetés
Egyelőre nincsenek újabb intézkedések
Pannon RTV
2020.12.11.
LXXV. évf. 50. szám
Egyelőre nincsenek újabb intézkedések

Nem hozott újabb intézkedéseket a szerbiai válságstáb, a jelenlegi korlátozások december 15-éig, keddig maradnak érvényben.

A mai ülésen, a közelgő ünnepek apropóján, áttekintették a járványhelyzetet. Szó volt a külföldről hazatérők kötelező karanténba vonulásáról, illetve a kötelező PCR-tesztről, azonban erről még nem döntöttek. A válságstáb következő ülése hétfőn lesz, akkor derülhetnek ki a december 15-e utáni intézkedések.

Tanjug/Zoran Žestić

Az egészségügyi szakemberek szerint Szerbia jelenleg a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán van. A korábbiakhoz képest csökkent a napi fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában Szerbiában. Mára 6534 koronavírusos beteget regisztráltak. Egy nap alatt mintegy 20 ezer tesztet végeztek el, ami azt jelenti, hogy 33 százalék a pozitív esetek aránya. Négy fővel kevesebb a lélegeztetőgépen lévő betegek száma is, akik most 319-en vannak. Kórházi kezelésre 8667-en szorulnak, 70-nel többen, mint tegnap. A járvány kezdete óta már több mint 2 millió tesztet végeztek el az országban.

Vajdaságban 794 új koronavírusos személyt regisztráltak az elmúlt 24 órában. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet napi jelentése szerint a tartományban jelenleg 40.349 esetet tartanak nyilván. Ebből Újvidéken 11.500, Pancsován 4300, Szabadkán 2700, Nagybecskereken pedig 2500 bizonyítottan fertőzött személyt regisztráltak. A többi nagyobb településen ezer körüli a fertőzöttek száma.

Országos szinten 3107 orvos és nővér fertőződött meg koronavírussal, közülük 76-an szorulnak kórházi kezelésre – jelentette ki Mirsad Đerlek, szerb egészségügyi államtitkár. Elmondta, a közelgő ünnepi időszakra tervezett találkozóknak a számát csökkenteni kell annak érdekében, hogy ellenőrzésünk alatt tudjuk tartani a vírus terjedését. Az újévvárás kapcsán felelősségvállalásra szólította fel az embereket.

A mai adatok alapján 191 koronavírusos beteget kezelnek a Szabadkai Közkórház Covid-részlegein. Csütörtökön ez a szám 197 volt. Az elmúlt 24 órában 85 tünetekkel rendelkező beteget vizsgáltak meg a kórházban, és 22 pácienst benntartottak kezelésen, míg 28 eddig ott lábadozó személyt otthoni házi karanténba küldtek. A kórházban fekvő betegek közül 19 személy állapota súlyos, ők intenzív terápiát kapnak, és közülük 15-en vannak lélegeztetőgépre kapcsolva.

A romló járványügyi helyzet miatt rendkívüli helyzetet hirdettek Zentán. Jelenleg 250 aktív fertőzöttet jegyeznek a község területén.

A döntést Czegledi Rudolf hozta meg Zenta rendkívüli helyzetek községi törzskarának javaslata alapján. A polgármesteri rendelet értelmében az eddig meghozott járványügyi előírások továbbra is érvényben maradnak. A rendkívüli helyzetet a védelmi intézkedések hatékonyabb lefolytatása, valamint a lakosság életének és egészségének védelme céljából vezették be.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..