home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Egy újabb eredményes tanév
2022.06.24.
LXXVII. évf. 24. szám
Egy újabb eredményes tanév

Ilyenkor, az iskolaév vége felé közeledve érdemes számba venni az eltelt időszak eredményeit. Visszagondolni az alkotásra, az izgatott várakozásra, az örömre, ha kiderül, hogy sikerrel jártunk egy-egy pályázaton, versenyen. Nos, a szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola 4. c osztályának és tanítónőjének, Grubanov Martinek Emíliának bőven van mire büszkének lennie. Eredményekben ugyanis az együtt töltött 4. tanévükben sem volt hiány!

I. félév

A budapesti Hagyományok Háza Nyitott Műhelyének rajzpályázatán Babcsányi Léna, Csákány Petra, Mačković Tatjana, Ahmetagić Hana és Varga Polyák Boglárka ruhakölteményének tervezete különdíjban részesült.

— A Belgrádi Gyermek Kulturális Központ országos pályázatán Kujundzsity Leon 1., míg Babcsányi Léna 2. helyezett lett.

— A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete által meghirdetett VII. Kárpát-medencei Életmese illusztrálóversenyen Kujundzsity Leon, Tot Hunor, Varga Polyák Boglárka, Babcsányi Léna és Csákány Petra arany minősítésű oklevélben részesült.

— Az iskolanapi rajzversenyen Varga Polyák Boglárka 2., a fogalmazási versenyen Kecskés Benedek 1., Perlaki Noel 2., Kálló Dorián 3. helyezett, míg Gombás Tamás és Losonc Bence különdíjas lett.

— A Kragujevaci Emlékpark országos szintű rajzpályázatán Babcsányi Léna a 2. díjat érdemelte ki.

— A hajdújárási Rózsa Sándor Civil Szervezet által meghirdetett képzőművészeti pályázaton Ahmetagić Hana 1., Kecskés Benedek 2., Kujundzsity Leon pedig különdíjban részesült.

— A Bitolában (Észak-Macedónia) meghirdetett nemzetközi rajzpályázaton Csákány Petra oklevelet kapott.

— Az újvidéki Gyermekközpont országos szintű rajzpályázatán Ahmetagić Hana a 3. helyen végzett.

 

II. félév

— Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett rajzpályázaton Varga Polyák Boglárka és Erdélyi Pataki Máté különdíjban részesült.

Perlaki Noel alkotását díjazták egy Kínában meghirdetett nemzetközi rajzpályázaton.

— A Wellingtoni Magyar Hírmondó (Új-Zéland) szerkesztősége által meghirdetett rajzpályázatán Kálló Dorián, Gombás Tamás és Mačković Tatjana alkotása 1. helyen végzett.

— A szabadkai Népkör MMK rajz- és meseíró pályázatán Kálló Dorián meséjével 2. helyezett, Hauk Herold különdíjas lett. Hauk Herold rajzáért 2. díjat kapott, az osztály pedig kollektív díjban részesült.

— A lengyelországi Tichy városkában meghirdetett nemzetközi rajzpályázaton Erdélyi Pataki Máté díjazott lett.

— A Hírvivő katolikus hetilap fotópályázatán Kecskés Benedek, Nagy Kanász Kata, Mačković Tatjana, Perlaki Noel, Varga Polyák Boglárka és Ahmetagić Hana lett díjazott.

— A bitolai (Észak-Macedónia) Cirill és Metód Gyermekközpont nemzetközi pályázatán Babcsányi Léna és Ahmetagić Hana Aranypaletta minősítésű oklevélben részesült.

Perić Andor 2. helyen végzett a Szent Száva-napi irodalmi és képzőművészeti pályázaton, melyet a szabadkai Jovan Mikić Általános Iskolában rendeztek meg.

Erdélyi Pataki Máté karikatúráját 1., Ahmetagić Hanáét pedig 2. díjjal jutalmazták a Mali Pjer elnevezésű országos rajzpályázat körzeti megmérettetésén.

— A Romániában meghirdetett nemzetközi rajzpályázaton Csákány Petra és Tot Hunor 1. díjban részesült.

— A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Magyar Zászló és Himnusz elnevezésű rajzpályázatán Hauk Herold alkotását különdíjban részesítették.

— A magyarországi Lakiteleken meghirdetett rajzpályázaton Erdélyi Pataki Máté alkotása elnyerte a Legkülönlegesebb Látásmód díjat, míg Ahmetagić Hana a Különleges Technika díjjal büszkélkedhet.

— A Lidicében (Csehország) meghirdetett nemzetközi pályázaton Mačković Tatjana és Erdélyi Pataki Máté alkotása különdíjat érdemelt ki.

— A Wellingtoni Magyar Hírmondó (Új-Zéland) szerkesztősége által meghirdetett rajzpályázaton Mačković Tatjana alkotása 1. helyezett lett.

— Az ÁMV-n Hauk Herold fogalmazását 1. díjjal jutalmazták.

— A szabadkai Politechnikai Iskola irodalmi pályázatán Hauk Herold 2., Varga Polyák Boglárka 3. díjas lett, Vince Krisztofer, Babcsányi Léna és Kecskés Benedek pedig dicséretben részesült.

— Az L. MIRK képzőművészeti versenyén szinte az egész osztály 1. helyezést ért el. Név szerint: Kecskés Benedek, Vince Krisztofer, Babcsányi Léna, Gombás Tamás, Perlaki Noel, Hauk Herold, Tot Hunor, Erdélyi Pataki Máté, Mačković Tatjana, Perić Andor, Kálló Dorián, Varga Polyák Boglárka, Csákány Petra, Nagy Kanász Kata és Ahmetagić Hana.

— A zentai XXVII. Kálmány Lajos Népmesemondó Verseny kísérőrendezvényeként meghirdetett rajzpályázaton 2. díjban részesült Babcsányi Léna, Varga Polyák Boglárka és Nagy Kanász Kata.

— A Szerbiai Rajztanárok Egyesületének országos megmérettetésén Losonc Bence alkotását 2. díjjal jutalmazták.

— A Niši Tanítók Egyesületének országos vetélkedőjén az alsós tanulók korcsoportjában Nagy Kanász Kata 1., Erdélyi Pataki Máté 2. díjas lett, Perlaki Noel és Babcsányi Léna pedig dicséretben részesült.

— A budapesti székhelyű Út a Boldogsághoz Alapítvány kreatív pályázatán Hauk Herold elnyerte a Legjobb a Jók Között díjat, míg Babcsányi Léna, Losonc Bence, Kujundzsity Leon, Tot Hunor, Gombás Tamás, Ahmetagić Hana, Nagy Kanász Kata, Mačković Tatjana, Perić Andor, Csákány Petra, Varga Polyák Boglárka és Erdélyi Pataki Máté képzőművészeti alkotásukért a Jó a Jók Között díjat.

A hosszú felsorolás hűen tükrözi a gyerekek tehetségét, lelkes munkáját, melyet Emília tanító néni négy éven át nagy szeretettel, türelemmel ösztönzött. És hogy mindezt nem akárhogyan tette, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nemrégiben Branko Ružić oktatási minisztertől Dositej Obradović-oklevelet vehetett át, melyet a minisztérium az oktatás terén elért kiemelt teljesítményért ítélt oda ebben az iskolaévben első alkalommal.

Gratulálunk a kis csapatnak, és kívánjuk, hogy a megérdemelt pihenés, sok szép élmény után a diákok ugyanilyen ügyesen, szorgalmasan folytassák munkájukat — immár felső tagozatosként.

 

Tanítónőm

Általában mindenki a saját tanító nénijét dicséri, de az enyém valóban különleges!
Az én Tancsimat Grubanov Martinek Emíliának hívják. Anyukámnál egy kicsit alacsonyabb, sovány, rövid, sima, szőke hajú. A szeme barna, és az arca mindig mosolygós. Sokat foglalkozik velünk, tanít és nevel is bennünket, amit ma már nem sok tanító néni tesz. Ha valamit nem értünk, akkor ha szükséges, többször is elmagyarázza. Sűrűn visz minket különböző foglalkozásokra, múzeumba és színházba. Teljesen úgy viselkedik velünk, mint egy tyúkanyó a kiscsibéivel. Legjobban az hatott meg, amikor azt mondta, hogy mi is az ő családja vagyunk!
Nagyon örülök, hogy ő az én Tancsim, és igazán nagyon szeretem!
Hauk Herold

A Tancsi alacsony, szürke hajú, barna szemű.
Legkedvesebb tantárgya, amit tanít, a rajz. Alkotásainkat pályázatra küldi, emiatt nagyon sok nyereményben volt részünk. Kedvenc itala a tea, ezért ünnepek alkalmával teával szoktuk megajándékozni. A négy év alatt nagyon sok helyre elvitt bennünket. Jártunk színházban, múzeumban, állatkertben, a Smile Nagycsaládosok Egyesületében. Osztálykirándulások alkalmával távolabbi helyekre is eljutottunk.
Szeretem a Tancsimat, mert jószívű, és erős csapattá kovácsolt össze bennünket.
Kecskés Benedek  

Tanító nénim neve Grubanov Martinek Emília. Ő az osztály Tancsija.
Alacsony és sovány alkatú. Barna a szeme és szőke a haja. Legtöbbször szürke, fekete és fehér ruhát visel. A haját kiengedve hordja. Nagyon szeret rajzolni. Vicces is szokott lenni. Nagyon megértő, mindent elmondhatunk neki. Sokszor meglep minket apróságokkal.
Nagyon örülök, hogy ilyen tanító nénim van.
Varga Polyák Boglárka
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..