home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Egy történet, mely akár rólunk is szólhat…
Martinek Imre
2022.12.20.
LXXVII. évf. 50. szám
Egy történet, mely akár rólunk is szólhat…

December 19-én végül Hertelendyfalvára, a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületbe is megérkezett (illetve bébocsáttatott hëzzik!) a Zentai Magyar Kamaraszínház 2021/2022-es évadja IV. bemutatójának előadása. Mészáros Anikó Szerelmek szerelme című darabja.

Mint ismeretes, a két (fő)szereplőre írt szöveg Szendrey Júlia (alakját Székely Bea formázta) és Petőfi Sándor (Nešić Máté tolmácsolásában) egymásra találását, a köztük kialakuló kapcsolat és frigyük történetét tárja fel. Versek, az egymás közötti levelezések, illetve Szendrey Júlia naplójegyzeteinek nyomán. Mindeközben a körülöttük zajló történelmi idők miliőjéről is számot adva. Egy echte nem mindennapi szerelmes történet bontakozik ki előttünk, melyet egyaránt lehet valónak és fikciónak is tartani. A végső döntés pedig a befogadó közösség képzeletére vagyon bízva.

„Ezen anyagok olvasmányélményéből készült a mi előadásunk is, de nem ragaszkodik a történelmi hívséghez. Ugyanakkor nem is a költészet vagy az irodalom magaslatai felé tolódik, sokkal inkább a kézzelfoghatóság és a mindennapiság felé. Nem a költészetében és művészetében túlfűtött Petőfit és Júliáját mutatja be a darab. Történetünk szólhatna rólad vagy rólam is, reméljük, szól is” — jegyzé meg ajánlójában a rendező, Virág György. Részemről: valóban!

A darab jelmeztervét Janovics Erika készítette, a zenei rész munkatársai pedig Mezei Kinga, Keszég Ákos és Juhász Gyula voltak. A vendégszereplés a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósulhatott meg.

Fotóink a helyszínen, a trupp idei utolsó előadásán készültek.

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..