home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Egy tevével indult a Petőfi Rádió reggeli műsora
MTVA
2022.08.18.
LXXVII. évf. 33. szám
Egy tevével indult a Petőfi Rádió reggeli műsora

Élőben, az állatkertből köszöntötte a Petőfivel a reggel! hallgatóit szerda reggel Bekker Dávid és Nagy Natasa. A műsorvezetők az ott dolgozók munkájával és Iliásszal, a kétpúpú tevével is megismerkedtek a rendhagyó adásban.

Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivőjével, Hanga Zoltánnal, vezető állatorvosával, Dr. Sós Endrével, valamint Iliásszal, a baktriánnal, ismertebb nevén kétpúpú tevével és gondozójával, Rékával indult ma a Petőfivel a reggel! adása. Az állatkert a 156. születésnapja alkalmából látta vendégül a Petőfi Rádió reggeli stábját, így Bekker Dávid és Nagy Natasa az A38 hajóról – mondhatni – Noé bárkájának fedélzetére csöppent. A műsorvezetők a Nagy-tónál táboroztak le, ezért a kakasszó elmaradt, helyette a pelikánok ébresztették a hallgatókat.

Réka, a kert egyik gondozója néhány állatkerti kulisszatitkot is megosztott az adásban: elárulta, hogy minden nap kötött napirendjük van az állatoknak, így azok tudják, mikor van etetés és itatás, vagy, hogy mikor engedik őket ki a kifutóra, legelőre. A napi rutinfeladatokat az állatgondozóknak pontosan be kell tartaniuk, ezen felül figyelniük kell az állatok viselkedését, amiből következtetni lehet az állapotukra, vemhességükre, tulajdonságaikra. Sőt, a munkájához kapcsolódó műszaki berendezések működtetésével is tisztában kell lenniük.

Hanga Zoltán szóvivő hozzátette, annak idején ő is dolgozott tevegondozóként az állatkertben, így névről ismeri a teljes populációt. „Ükszülőkig visszamenőleg ismerem a tevéinket. Az egyik üknagymama tevénk valódi filmsztár volt, szerepet kapott az Egri csillagok című 1968-as magyar filmben” – emlegette a szakember a különleges felkérést a Petőfi Rádió riportjában. A beszélgetés során a többi között arra is választ kaphattak a hallgatók, hogy az állatok jól érzik-e magukat a kert falai között, valamint hogy kik és hogyan kezelik az egzotikus állatfajokat, amelyek nem őshonosok Magyarországon.

A podcast újrahallgatható a Petőfi Rádió SoundCloud-oldalán!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..