home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Egy puttony szeretet
(T. T.)
2014.12.10.
LXIX. évf. 50. szám
Egy puttony szeretet

Pénteken délelőtt húsz Mikulás népesítette be Hajdújárást, valamint környékét, és osztott cukorkát kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A korábbi szervező, a Minimaraton Atlétikai és Szabadidősportklub már nem létezik ugyan, a lelkes, jótékonykodásra mindig kapható Mikulások megtartották jó szokásukat, és nem hagyták feledésbe merülni a hagyományt.

 Anyagiak hiányában a Kolevka Gyermekotthonba — a rendezvény tizenhárom éves története során először — sajnos nem tudott ellátogatni a piros kabátos társaság. A hajdújárási, királyhalmi, noszai és ludasi általános iskola diákjait, illetve óvodásait viszont az idén is meglepték néhány szem cukorkával, sőt az utcákat járva a járókelőknek is osztottak az édességből.

A fehér szakállúak ellátogattak a hajdújárási Lurkóházba, valamint e nemes kezdeményezés támogatóihoz is, akik nélkül a Mikulások nem ajándékozhatnának. Útjuk során egy Mikulás-sapkát és néhány szem cukorkát helyeztek el Királyhalom korábbi polgármesterének, a tavaly elhunyt Pék Jánosnak a sírjára is, aki a kezdetektől támogatta a kis csapatot. Begovics János, a rendezvény fő szervezője megköszönte mindazok segítségét, akik valamilyen módon támogatták az idei rendezvényt.

— Az esemény megrendezése sajnos évről évre egyre nehezebb, de mi nem adjuk fel: amíg az anyagiak és az erőnk engedi, addig biztosan lesz Mikulás-futás. Szervezés közben a folyamatosan tornyosuló nehézségekkel szembesülve többször felmerült bennem, ez lesz az utolsó futás, de a csillogó gyerekszemeket látva egyre inkább úgy vélem, ezt nem szabad abbahagyni. Meglátjuk, mit hoz a jövő. Külön köszönet illeti Szarapka Rudolfot, Bajtai Andreát és Marijana Štrbacot, nélkülük ugyanis nem szerezhettünk volna ilyen kellemes meglepetést a gyerekeknek — mondta a fő Mikulás.

A nap Mikulás-partival fejeződött be, melyről senki sem távozott üres kézzel: a gyerekeknek édességgel teli csomagot, plüssállatot és játékszereket osztottak a piros sapkások.  

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..