home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Egy nap, ami Bartókról szól
MTVA
2022.03.25.
LXXVII. évf. 12. szám
Egy nap, ami Bartókról szól

Névadója születésének tiszteletére idén is különleges zenei élménnyel készül a Bartók Rádió. A közmédia csatornája a március 26-i Bartók-napon élő hangversenyfolyammal várja a hallgatókat. A tematikus napot megelőzően sírhelyénél koszorúzással tisztelegnek a világhírű magyar zeneszerző halhatatlan emléke előtt.

A közmédia rádiója egyedülálló zenei kínálattal készül a Bartók-napra. Immár hagyomány, hogy Bartók Béla születésnapja alkalmából egy teljes napot névadójának, a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzőjének szentel a Bartók Rádió. 

A zenei kínálatban többször felcsendülnek Bartók népszerű dallamai, és három különleges hangversennyel is készül a rádió. Az ünnepi programban közreműködik Magyar Valentin, Junior Prima Díjas zongoraművész, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Oláh Vilmos, a Virtuózok V4+ klasszikuszenei tehetségkutató tavalyi évadának második helyezettje.

A hangversenyeket a Bartók Rádió élőben közvetíti a helyszínről, és a csatorna Facebook-oldalán is követhetők lesznek. A komolyzene szerelmesei a koncerteket, a Sára Sándor teremben is meghallgathatják, a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött (regisztracio-bartok@mtva.hu).

A tematikus nap előtt, március 25-én, a zeneszerző születésének évfordulóján Bartók Béla sírjánál ünnepélyes megemlékezést tartanak, amelyhez a közmédia komolyzenei rádióadója is csatlakozik. A már hagyománynak számító koszorúzáson Devich Márton csatornaigazgató képviseli a Bartók Rádiót.

Bartók-nap – március 26-án a Bartók Rádióban!


A mellékelt fotón Bartók Béla mellszobra a Margitszigeten. (Budapest, 2009. október 8.) MTI Fotó: Kovács Sándor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..