home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Egy nap Martin szeme világáért
Rencsényi Elvira
2013.06.19.
LXVIII. évf. 25. szám
Egy nap Martin szeme világáért

Egész napos jótékonysági rendezvény lesz Csantavéren július 13-án egy tízéves, súlyosan beteg kisfiú megsegítésére

A szabadkai Pósa Martinról először a Hét Nap 2009. április 1-ji számában írtam a  hydrocephalusban szenvedő kisfiú történetéről figyelemfelkeltés, segítségnyújtás végett. Akkor, aki tudott, segített, de Martin felépüléséhez mindez sajnos nem volt elég...

Az idén áprilisban Szilvia, Martin édesanyja azzal a kéréssel keresett meg, hogy írjam meg ismét kisfia betegségének a történetét, hiszen azóta nem javult a gyermeke állapota, és már a szeme világa is veszélybe került. A Hét Nap olvasói így újra értesülhettek a tízéves kisfiú szenvedéssel teli, szívszorító életéről. A cikket elolvasva T. Perc Márta, a csantavéri Caritas tagja felkeresett, és aztán mi ketten megálmodtunk egy egész napos jótékonysági rendezvényt, hogy megmentsük Martin szeme világát.

Egy hónap megfeszített szervezőmunka eredményeképpen végre valóra válni látszik az álmunk. Állami és magánvállalatokat, vállalkozókat, előadóművészeket, kézműveseket, sportolókat és magánszemélyeket sikerült megnyernünk ügyünknek. Ráadásul a rendezvény a szabadkai Caritas és a Hét Nap Kft. az „Együtt könnyebb! közös társadalmi szerepvállalás erősítése a forprofit és a nonprofit szektor között a határok leküzdésével”, a dél-alföldi régió civil szervezetei, valamint kis- és középvállalkozások részvételével elnevezésű projektum első közös akciójává nőtte ki magát.

2013. július 13-án, szombaton tehát egy közösen eltöltött jótékonysági napra invitálunk mindenkit. Gazdag programmal és művelődési műsorral, sporteseményekkel, kézművesvásárral és szórakozási lehetőségekkel várjuk a segíteni szándékozókat a csantavéri színházterem mögötti térre. A belépődíj önkéntes pénzadomány és legalább egy pillepalack (műanyag flakon). A palackok gyűjtése már hetek óta folyik, szintén Martin gyógyulása érdekében. A helyszínen 500 személyre készül ebéd: kolbászos bab kenyérrel és üdítővel — mindössze 50 dinárért. Célunk, hogy a támogatók által felajánlott adományokat szimbolikus összegért áruba bocsássuk, hiszen minden egyes, a rendezvényen elköltött dinár Martin gyógykezelését szolgálja.

Aki eljön július 13-án, és adományával támogatja a kisfiú gyógyulását, máris sokat tesz az ügyért.

Szóban kifejezni nem is lehet azt a hálát, amely jótékonysági akciónk támogatóit megilleti. Kérünk minden segítő szándékú polgárt, hogy ha teheti, vegyen részt a rendezvényünkön, és támogassa e nemes kezdeményezést!

Előre is köszönjük a magunk és a család nevében! 

Dér Zsolt csantavéri zenekedvelőt már bemutattuk a Hét Nap olvasóinak. Ő az, aki önszorgalomból, ajándékba kapott hegedűn tanult meg muzsikálni, és részt vett már számos jótékonysági rendezvényen. Június 13-án és 14-én Szabadka központjában utcai zenélés során gyűjtött a beteg kisfiú gyógykezelésére, és a július 13-i rendezvényen is fellép majd sok más előadóval egyetemben.

     

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..