home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Egy nagy család
Tóth Tibor
2020.01.21.
LXXV. évf. 2. szám
Egy nagy család

A hajdújárási Vinogradar Labdarúgóklub utánpótláscsapatai hangulatos, családias évzárót rendeztek, melyen a fiatal játékosok mellett jelen voltak a szülők, a testvérek, az edzők, a vezetőség és a szimpatizánsok is.

Az ünnepség keretében ajándékokat és elismeréseket osztottak ki azoknak a játékosoknak, akik a legtöbb edzésen vettek részt 2019-ben, de azok is jutalomban részesültek, akik kiválóan szerepeltek azokon a tornákon, amelyeken a csapat részt vett.

A 2012-es korosztály játékosai közül Alex Tchunkam és Kovács Márk kapott különdíjat, a 2011-ben születettek között Kovács Dávid és Katona Viktor részesült elismerésben, míg a 2010-es korosztályból Márki Dávid emelkedett ki, aki az edzéslátogatottságot illetően a legmagasabb százalékot érte el. Különdíjban részesült még Bagi Máté és Szerencse Levente (mindketten 2009-es korosztály), Gavrilov Viktor és Nikola Vignjević (2008), Ladócki Dominik és Bodó Lilien (2007), valamint Takács Dávid (legjobb játékosnak választották a 13 éven aluliak között).

— Nagyon fontos, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mintegy háromszázan együtt vagyunk a helyi közösség nagytermében. A fiúk itt is átérezhetik, hogy mindannyian egy csapat vagyunk, hogy mekkora családot alkotunk, melyhez ők is hozzátartoznak. A kisebb korosztályokkal, a 7, a 9, a 11 és a 13 éven aluliakkal jómagam és segédem, Krisztin Gábor foglalkozunk, a 15 éven aluliakat Kmec Andor vezeti, a kapusokkal pedig Szalai Viktor dolgozik. 2019 legemlékezetesebb eseménye a müncheni torna volt, ahonnan csapataink egy arany- és egy bronzéremmel tértek haza. Az év sikeres és kevésbé sikeres pillanatokat is tartogatott, de a sikerből és a sikertelenségből is tanulhatunk. A legnagyobb örömre a mai nap adott okot, hogy ennyien itt vagyunk, és mindenki jól érzi magát. Elégedettséggel tölt el, hogy szenvedélyes fociszurkolókat és játékosokat nevelünk ezekből a srácokból. Jövőre újabb lépést tennénk előre, mindig csak előre — mondta Tešić Ervin, a felsorolt négy korosztály edzője.


Edzők, szülők, vezetők (a szerző felvétele)

A pionírcsapatot Kmec Andor irányítja, aki a csapat, a közösség erejét és egységét emelte ki az évzárón.

— Egész évben arra törekedtünk, hogy közösséget építsünk, így több építő jellegű összejövetelt, utazást szerveztünk. A 2018/19-es idényben a bajnokságot a Spartacus és a törökkanizsai Obilić mögött a 3. helyen zártuk, ami nagyon jó eredmény. Az idei évben a legfontosabb, hogy a csapat folyamatos, minőségi munkát végzett. Az edzéseken a tizenkilenc játékosból tizenöt-tizenhat rendszeresen jelen volt, ami manapság példaértékűnek számít. Számomra ez az igazi siker. 2020-ban ugyanezen elvek alapján dolgozunk tovább, és újra a dobogón vagy dobogóközelben szeretnénk végezni. Januártól két játékosunk a topolyai TSC-ben folytatja tovább. Az egyik szemünk sír, a másik viszont nevet. Sajnáljuk, hogy el kell köszönnünk tőlük, viszont a tehetségeket nem szabad itt tartani, meg kell nekik adni a lehetőséget a fejlődésre — emelte ki Kmec.

A Vinogradarban több kapus is szorgalmasan dolgozik a klub legendás hálóőre, Szalai Viktor felügyeletével. Az ünnepségen mindegyikük (Farkas Márk, Márton Olivér, Takács Dávid, Bátori Denisz, Szerencse Levente, Farkas Erik, Bite Erik, Veljko Jelić, Kiss László) elismerésben részesült, ami újult erőt ad számukra a további munkához.

— Hat éve foglalkozom a kis kapusokkal, és ez idő alatt a srácok már igazi egyéniséggé nőtték ki magukat. Farkas a szlovákiai, Márton a müncheni tornán bizonyult a legjobb kapusnak, Bátori pedig egy magyarországi tornán a felnőttek között lett a legjobb. Takács is kiválóan teljesített, a védés mellett jól focizik is. Remélem, a Vinogradar felnőttcsapatának néhány éven belül már nem lesz kapusgondja. A kisebbek közül Szerencse Leventét, Farkas Eriket, Bite Eriket, Veljko Jelićet és Kiss Lászlót emelném ki, akik a fociedzéseken kívül kapusedzésekre is járnak. Bízom benne, hogy az elkövetkező időszakban is folytatják a kapusedzéseket, hiszen bennük is nagy potenciál rejlik — mondta Szalai.

Az utánpótláscsapatok egy röpke pihenő után hamarosan újra edzésbe állnak, hiszen sikerek csakis kemény munkával érhetőek el.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..