home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Egy megújult síremlék története
Tóth Lívia
2022.10.23.
LXXVII. évf. 42. szám
Egy megújult síremlék története

Titel. A Tisza jobb partján található dél-bácskai szórványtelepülés. A temetőjében nyugszik Leiningen-Westerburg Károly aradi vértanú tábornok fia, Leiningen-Westerburg Ármin, aki földművelésügyi magyar királyi miniszteri biztos volt. Felújított síremlékének a hétvégén volt az újraszentelése.

Ha Titelen járunk, érdemes ellátogatni a város fölé magasodó Kálvária-dombra is, ahonnan a szemünk elé tárul az a hely, ahol a Bega a Tiszába torkollik.

Miért nyugszik éppen Titelen Leiningen-Westerburg Ármin? És miért volt szükség az emlékhely felújítására? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak írásunkban, amely a Hét Nap október 26-ai számában jelenik meg.

Fényképezte: Tóth Lívia

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..