home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Egy manhattani luxusotthon
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2021.12.15.
LXXVI. évf. 49. szám
Egy manhattani luxusotthon

Az ezúttal bemutatott ház igazán elegáns, minden luxussal felszerelt, és mint ilyen, az elegancia sem hiányzik belőle.

Az étkező egyik falát hatalmas tükörrel borították, mely előtt a nem mindennapi, kétlábú, ovális étkezőasztal kapott helyet. A helyiségben hatalmas lámpák lágyan világítják meg a drámaian berendezett teret. A hagyományos székek helyett kárpitozott pad és fotelek szolgálják a kényelmes vacsorákat. A padlózat sötét keményfa parkettát kapott az egész házban, és a helyiségeket összekötő ajtók is sötét színűek. A padlót ölelő lábazati szegély pedig fehér, mely remekül kiemeli a sötét padlót.

A nappaliban halvány pasztell-, bézs- és mogyoróárnyalatok dominálnak. A sötét parketta remekül kiemeli a halványszínű szőnyeget. Ebben a helyiségben a tekintetet egy fatüzelésű kandalló vonzza magára, mely a padlóhoz hasonló, sötét árnyalatban pompázik.

Az étkezőt és a nappalit összekötő folyosón a falakat, illetve a bútorokat különleges, repedezett felületekkel burkolták.

A lakás stílusában igen egységes, ám a használt színvilág egészen különleges. A nappaliban krémárnyalatok uralkodnak, a folyosón a sötétbarna, a konyha pedig valósággal élő smaragdzöld bútorzatot kapott, melyhez sárgaréz kiegészítők, munkalap tartozik. A munkalap mögötti burkolat szintén aranyárnyalatú. A sötétbarna padló ebbe a helyiségbe is benyúlik. A bútorzat a mennyezetig ér, így minden tárolási lehetőség ki van használva, és minden használati tárgy el van zárva az avatatlan szemek elől.

Két fürdőszoba található az épületben. Az egyik, a kisebb, a vendégek számára készült. A falra különleges márványmintás burkolat került, kiegészítő elemként aranyszínű mosdó, aranykeretes tükör és arany csaptelepek, lámpák, illetve a tuskabin kerete és az üveg mintázata is aranyban pompázik.

A másik fürdő — mely a háziak magánfürdőszobája — szintén nagyon elegáns. Ebben a helyiségben a padló fehér és füstös hatású csempét kapott. A falakat pedig arany csempével burkolták. A mosdó itt is aranyszínű a csapteleppel együtt. A tárolás hosszú, fehér márványpult alá épített fiókos rendszerrel van megoldva.

A gardróbszobában a ruhák nem is látszódnak, hiszen mindegyik ajtó hatalmas tükröt kapott. A ruhanemű e tükrös ajtók mögé van elrejtve, rendszerezett polcokra helyezve.

A hálószoba igazán nagy méretű. A helyiséget egy hatalmas, baldachinos franciaágy uralja. Az ágy két oldalán dupla méretű éjjeliszekrényt helyeztek el, azon pedig egy-egy nagy éjjeli lámpa foglal helyet. Lágy színárnyalatok és finom fémes felületek jellemzik a szoba berendezését, melyet a puha szőnyeg tesz még otthonosabbá. A plafont kazettás álmennyezettel burkolták, és itt is használták az aranyszínt.

Az egész házat az elegancia és a luxus jellemzi, de a kényelem szempontját sem hagyták ki a berendezés megtervezésekor. Mindenütt a sötétbarna padlózat uralkodik, és remekül kiemeli a bútorok színét, mintázatát, legyen az krémszín, fehér vagy smaragdzöld. Az arany pedig csillogást hoz, ezáltal növelve az elegancia és az exkluzivitás érzését.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..