home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Egy levélke a Felvidékről
Martinek Imre
2022.01.07.
LXXVII. évf. 1. szám
Egy levélke a Felvidékről

“Szia!

Kérlek, ne vedd tolakodásnak, ha ezt a manapság a normálisnál vagy megengedettnél kissé talán hosszabbra és őszintébbre sikerült levelemet mindjárt egy személyes vallomással kezdem: meglehetősen magam alatt vagyok, mivel a járvány, mint megannyi az életét nagyrészt a színpadon élő sorstársamat, engem is megfosztott valamitől, amit nem könnyű megmagyarázni és még nehezebb megélni annak hiányát.

Nem! Nem a megélhetésem lett oda. Azt nagyon hamar sikerült pótolnom. Egy ideje már főállású zenetanár vagyok. Nem is a nyüzsgés, az állandó utazás hiányzik, hiszen az valahol már kezdett kicsit sok lenni, és a járvány kezdetén még örültem is, hogy lassulunk végre (arra persze nem számítottam, hogy ennyi időre, és szinte teljesen le kell állnunk…). Nem voltam celeb, sztár, messze földön ünnepelt zenész sohasem. Regionális szinten voltam ismert és valamennyire talán elismert előadó szűkebb régiónkban, itt a Felvidéken. Itt szeretett a közönségem és én is szerettem őket, hiszen rengeteget kaptam tőlük. Egy jól sikerült koncert hihetetlen energiákkal tudott feltölteni, amiért örökre hálás leszek mindenkinek, akitől kaptam, és amiért érdemes volt járni ezen az úton. Ez hiányzik nagyon!!! Ez a kölcsönös szeretet és rajongás, mert a koncert végén én is rajongok ám mindannyiótokért, akik őszinte örömmel az arcotokon tapsoltok.

Nem tudom, hogy a járványhelyzet mikor engedi majd, hogy újra gyakran találkozhassunk, és ha engedi is, lesz–e még részetekről igény erre, vagy feledésbe merülök… Mindenesetre arra jutottam, hogy nem várok tovább, megpróbálom kézbe venni ezt a dolgot, és utat keresek hozzátok az online térben. Akadt egy segítőtársam is Melisek Blanka személyében, akivel elindítottuk a VersZeneMűhely c. kezdeményezést. Ennek keretében rendszeresen jelentkezek majd kis élő adásokkal, dalpremierekkel és klubestekkel (utóbbi remélhetőleg hamarosan nem csak online). De hogy ne csak rólam szóljon ez az egész, próbálunk alkotótársakat is találni, és közös munkával még színesebbé tenni a VersZeneMűhely műsorait.

Még nagyon az elején vagyunk, a csapatunk csupán kétszemélyes, és az eszköztárunk is nagyon kezdetleges. Ahhoz azonban, hogy támogatókat találjunk, nem árt, ha bizonyítani tudjuk, hogy van igény arra, amit csinálunk. Ebben tudnál segíteni nekünk azzal, hogy amennyiben Te is azok közé tartozol, akik szívesen hallgatják a dalaimat, néha ellátogatsz a koncertjeimre, és nem áll távol Tőled a zene és a költészet:

- akkor feliratkozol a YouTube-csatornánkra: ITT

- ha beköveted a zenészoldalamat a Facebookon: ITT

- és az Instagramon, az még több segítség.

@attilazsapka

Ha küldesz egy e-mailt a verszenemuhely@gmail.com e-mail-címre, akkor személyesen is értesítünk majd a közelgő eseményeinkről, és tudatunk mindent a http://www.zsapkaattila.sk honlapon is. Ha ismersz valakit, aki szintén csatlakozna, akkor továbbíthatod neki a levelemet. Ez csupán egy kérés, nem elvárás. A figyelmet elsősorban ki kell érdemelni, és legfeljebb kérni szabad megfelelő alázattal és tisztelettel, de elvárni semmiképp sem. Akkor iratkozz csak fel, ha tényleg őszintén érdemesnek tartod a kezdeményezésünket.

Ha eljutottál idáig a levél olvasásában, akkor nagyon köszönöm a türelmedet.

 Barátsággal,

Attila”

S hogy ki is ő, mármint Zsapka Attila barátom, akinek levelét ezúton továbbítom mindnyájunk felé? Nos, e jogos kérdés érdembeli megválaszolásához az alábbi cikkeket tudom ajánlani. Hetilapunk archívumából: ITT és ITT.

A fényképek (MARTINEK Imre fotói) 2010. szeptember 17-én készültek. Rimaszombatban

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..