home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Egy karakteres penthouse
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2022.04.20.
LXXVII. évf. 15. szám
Egy karakteres penthouse

Ezúttal egy vagány, ötletekkel teli, krakkói lakást mutatunk be olvasóinknak.

A terek megvilágítására különleges megoldást találtak ki, így a mennyezeten futó kábelcsatornák nagyon látványos kiegészítői az otthonnak.

A főzőlapot a konyha közepére helyezték, fölé pedig páraelszívó került. A henger alakú elszívót szinte körbeöleli a fekete, fémpolcos elem, mely ugyancsak nagyon karakteres. A szigetbe beépítettek egy plusz-mosogatótálcát is, noha a konyha más részén található további egy. A konyhaszekrénynek csak alsó része van, a falon csupán polcok vannak, és ez igazán szellőssé teszi a teret. A fehér-sötétszürke-inox konyhabútort fehér fali csempével és natúr fa étkezőgarnitúrával párosították, ami lágyítja a fekete keménységét.

A falak fehérek, ám néhol meghagyták a beton rusztikus hangulatát. Ez egy kissé tompítja a hatást, de a színek váltakozása kellemes ritmusban van kialakítva. A konyha fehér felületei szépen összekötik a betont a sötétszürke részekkel. Az ajtók valósággal belesimulnak a falba. Mindezek tisztasága tökéletesen ellensúlyozza az ipari durvaságot.

A helyiség a nappalival folytatódik, ahol ugyancsak jelen van a színek kombinációja. Sötétszürke kanapé foglalja el a tér legnagyobb részét, az audiovizuális eszközök fehér fal előtt kaptak helyet, mindezt natúr fa könyvespolc, dohányzóasztal lágyítja. A hatalmas balkonablakok és ajtók antracit színűek, a drapéria, mellyel sötétítenek, világosszürke.

A padló a közösségi területeken világosszürke látszóbeton, mely remekül alkalmazkodik a berendezéshez. Csupán a hálószobában láthatunk meleg, faszínű hajópadlót, mely falburkolatként felfut a franciaágy mögé, sőt még a mennyezetre is. A hálóban a balkon nyílászárói előtt egy olvasósarkot is berendeztek, mely egy sötétszürke fotelből és egy padlólámpából áll, valamint egy kisebb, fekete íróasztal is helyet kapott itt. Az ablakokon sötétszürke, majdhogynem fekete drapériát láthatunk.

A gyerekszoba padlóburkolata barna, de a teret fehér bútorokkal rendezték be, és ezt is a natúr faelemekkel tették tökéletessé. Persze ebbe a szobába is becsempészték a sötétszürke-fekete vonalat kisebb dekorelemek, lámpák formájában.

A folyosón szürke a padló, fehér a fal — és csak az egyik falon hagyták meg a betont, valamint a mennyezeten. A betonfal előtt fekete keretes kazettás tükör található, valamint egy fa lerakóelem és egy kecses pad, melyre le lehet ülni cipőhúzás közben.

A fürdőszoba nem éppen a nagysága miatt kedvenc, hiszen eléggé aprócska, ám a fehér falak és bútorok egy kissé tágítják a teret. A nagy fehérséget a beépített bútorok kisebb, faszínű elemei, részei törték meg, így űzve el a különben túlzott sterilitását.

A kisebb mellékhelyiségben csak a kötelező szaniterek találhatóak meg: a mosdó és a toalett. A fal itt is fehér, de sötétszürke függönnyel és fekete keretes tükörrel tették barátságosabbá.

Az egész lakásra jellemző az átláthatóság, a puritánság, mely igazán karakteresre sikerült a hozzá rendelt kiegészítőknek köszönhetően.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..