home 2024. április 29., Péter napja
Online előfizetés
Egy cipődoboznyi szeretet
(T. T.)
2016.12.30.
LXXI. évf. 52. szám
Egy cipődoboznyi szeretet

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanulói és a Baptista Szeretetszolgálat ötödik éve szervezi meg a cipődoboz-akciót, melynek keretében ajándékot osztanak a gyerekeknek karácsony közeledtével.

Az első évben 175 csomag gyűlt össze, az idén azonban már több mint 1200, és ezzel sikerült túlszárnyalni az eddigi rekordot, a tavalyi mennyiséget. A diákok októberben kezdték gyűjteni az adományokat, és az iskolában rendszerezték, csomagolták őket, hogy karácsony előtt eljuttathassák őket a gyerekekhez. Hajdújáráson a Kolibri a Családokért Egyesülethez tartozó gyerekeknek és a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóinak 140 szeretettel teli cipődobozt osztottak ki a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium diákjai. A hajdújárási helyi közösség nagytermében megtartott ünnepi műsorban elsőként Gajda Nóra, a Kolibri a Családokért Egyesület elnöke szólt a jelenlevőkhöz, majd Nyúl Zoltán baptista lelkész elevenítette fel a cipődoboz-akció történetét. A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanulóinak alkalmi műsora után szétosztották a csomagokat, ezután pedig a házigazdák fánkkal, teával kedveskedtek a gyerekeknek és a vendégeknek.

Hajdújárás után Kevire és Törökfaluba folytatták útjukat a gimisek, a dreai gyerekeket pedig az idén Szabadkára szállítják, és ünnepi műsor keretében kapják meg ajándékukat.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..