home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Egész napos program szombaton a Vajdasági Vágta keretében
(vas)
2013.07.24.
LXVIII. évf. 30. szám
Egész napos program szombaton a Vajdasági Vágta keretében

Most szombaton kerül megrendezésre a Vajdasági Vágta, a budapesti Nemzeti Vágta előfutama.

 A Vajdaságban Csipkerózsika-álmát alvó lovassport az egész napos eseménynek köszönhetően talán ismét életre kel — fejezte ki reményét Bunford Tivadar, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója. Azt is elmondta, hogy egész Vajdaság magyarlakta településeiről érkeznek majd versenyzők.

— A vágta részvevői nemrégiben egy próbakört futottak Adán, ez nagyon jól sikerült, s bízom abban, hogy méltón képviseli majd Vajdaságot Budapesten az a három személy, aki a legjobbnak bizonyul a versenyen — tájékoztatott Bunford, majd ismertette a programot, amely a következő:

Az ünnepélyes megnyitó fél 2-kor lesz, a futamok fél 3-kor kezdődnek. Az előfutamok és a döntő közötti időben a bugacpusztai csikósok tartanak bemutatót, ügetőfutamok lesznek, kettesfogat- és négyesfogat-hajtók versenyeznek és párosfogathajtó-futam is szórakoztatja majd a közönséget. Ezután kezdődik a Nemzetközi Vágta előfutama, amelyen hét nem magyar ajkú lovas vesz részt. 20 órakor a Budapesti Operettszínház művészeinek koncertjére kerül sor, fellép Langer Soma, Sas Éva, Hajdú Diána és Faragó András — Topi.

— A VMSZ szervezésében összesen húsz autóbuszt indítunk Zobnaticára azokról a településekről, amelyek lovasai szerepelnek a versenyen, tehát Pancsováról, Észak-Bánátból, Közép-Bánátból, Dél-Bácskából, Nyugat-Bácskából és a tömbből is. Akik igénybe szeretnék venni ezt a lehetőséget, azok a VMSZ helyi irodáiban jelentkezhetnek — tudtuk meg Pál Károlytól, a VMSZ ügyvezető alelnökétől.

A hagyományteremtő vágtát a VMSZ és a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány szervezte meg. A rendezvényre nincs belépődíj, a látogatókat méltányos árakkal várják, így a csapolt sör 90 dinárba kerül majd, a különféle egytálételek pedig már 150 dinártól lesznek megvásárolhatók a helyszínen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..