home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
EduSign a Kutatók Éjszakáján
Pálfi Szuzanna
2014.09.29.
LXIX. évf. 39. szám
EduSign a Kutatók Éjszakáján

A szabadkai Galleria Hotel átriumában is sor került szeptember 26-án a Kutatók Éjszakájára, amelyet minden év szeptemberének utolsó péntekén, ugyanabban az időben rendeznek több mint 300 európai városban. Ez kiváló alkalom arra, hogy több általános és középiskola tanulói, illetve főiskolás és egyetemi hallgatók is bemutassák projektjeiket.

Az idei Imagine Cup országos versenyének második helyezett csapata — amely a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatóiból áll — is ellátogatott az eseménye, ahol bemutatta projektjét, az EduSignt.

A rendszer asztali szoftverből áll, amelyet Kinecttel irányítanak mobil applikációból illetve weboldalról. A szoftver jelbeszéd tanítására szolgál különböző gyakorlatokon, teszteken és játékokon keresztül. Minden korosztálynak megfelel, hiszen a jelbeszéd univerzális nyelv, amellyel a hallók és a hallássérültek közötti szakadék mértéke valamelyest csökkenhet, új barátságok jöhetnek létre.

Az idei rendezvény témája: „Friends to you“ volt, azzal a céllal, hogy új ismerettségek, barátságok szövődjenek. A 2014-es Kutatók éjszakája kulcsszavai a következők lehetnének: ismerkedés, barátkozás, kreativitás, felfedezés, megértés, támogatás, bátorítás.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..