home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ed Sheeran új dallal és hamarosan új koronggal jelentkezik
Zvekán Péter
2021.10.01.
LXXVI. évf. 38. szám
Ed Sheeran új dallal és hamarosan új koronggal jelentkezik

Vannak olyan előadók, akik egyszerűen érzik, a zsigerükben van, hogy a közönségnek mire van szüksége. Ennek a kategóriának az egyik kiemelkedő egyénisége Ed Sheeran, aki nemcsak érzi, hogy mi kell a rajongóknak, hanem az eddigi pályafutása alatt nem is nagyon tévedett — gondolok itt arra, hogy ő egy olyan zeneszerző-énekes, akinek nem igazán jelent meg rossz dala 2004 óta, amióta berobbant a popszakmába.

A kellő pillanatban még váltani is tud, és éppen egy ilyen momentum volt, amikor néhány hete megjelent a Bad Habits című dala. Ez merőben más volt, elsőre jómagam is furcsának tartottam a hangzást, viszont el kell ismerni, hogy elég volt négyszer-ötször meghallgatni ahhoz, hogy dúdolgatni kezdje az ember. Néhány hét alatt pedig már világsláger lett — mindezt úgy, hogy eredetileg a nemsokára megjelenő albumról nem is ennek kellett volna először napvilágot látnia.

Jelenleg ugyanis mindenki izgatottan várja, hogy végre a polcokra kerüljön az új korong. Nemrég bejelentették a dátumot is, az Equals, azaz az = jelet viselő lemez október 29-én érkezik. Azon nem kell meglepődni, hogy szereti jelekkel jegyezni a korongjait, nála ez már rég bevett szokás.

Visszatérve arra, hogy végül miért döntött úgy, hogy a Bad Habits legyen az első kislemez, a következőket mondta: „Míg a Bad Habits jól beindította a nyarat, a most debütáló szám, a Shiver mindig is egy kicsit őszi hangulatot keltett bennem, így a szeptembert tűztük ki megjelenésre. Remélem, tetszeni fog, mert én nagyon szeretem!

Az újdonsághoz egy színvonalas klip is született, melyet ismét a többszörös Grammy-díjas rendező, Dave Meyers készített a tőle megszokott stílusban. Érdekességként jegyzem meg, hogy a klipnek két főszereplője van, Ed mellett feltűnik benne AnnaSophia Robb színésznő is, aki Csupó Gábor Híd Terabithia földjére című filmjéből lehet ismerős.

És bár eddig csak két előhírnök jelent meg az új lemezről, azt már most lehet tudni, hogy tematikában az összes dal más lesz az eddigiekhez képest. Egyszerűen azért, mert maga Ed Sheeran is változik az idő múlásával. Ezzel kapcsolatban a következőket mondta: „Az életem nagyon megváltozott az elmúlt években, hiszen megnősültem, apa lettem, és volt, akit elveszítettem — ezek a témák mind feltűnnek az albumon. Úgyis fogalmazhatnék, hogy a felnőttkorom lenyomata, és alig várom, hogy megosszam veletek ezt a következő fejezetet.

Nyilván mondanom sem kell, hogy a sok interjúnak, a rengeteg cikknek és a már megjelent két dalnak köszönhetően a rajongók már alig várják, hogy kezükbe vehessék az új lemezt. Nemcsak azért, mert Ed Sheeran egy rendkívüli előadó, hanem azért is, mert legutóbbi korongja, melynek címe egy osztásjel (÷), 2017-ben jelent meg, szóval már itt volt az ideje az újdonságnak.

 

Kép: fstvls.s3.amazonaws.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..