home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Drágul, vagy nem drágul?
(Tanjug)
2022.05.10.
LXXVII. évf. 18. szám
Drágul, vagy nem drágul?

Miután lejárt az 500-as lisztből készülő, Szava néven ismert kenyér árkorlátozására vonatkozó rendelet, Uroš Kandić, a kereskedelmi minisztérium államtitkára bejelentette, egy kis árkorrekció után – május 11-étől ez a kenyér az eddigi 46 helyett 49 dinárba kerül – a rendeletet további három hónappal meghosszabbítják. A magyarázat szerint az áremelésre azért volt szükség, mert november óta, amikor elfogadták az árak korlátozását, nőttek a kenyérgyártás költségei. Ennek ellenére továbbra is nálunk lesz a legolcsóbb a kenyér a régióban – hangsúlyozta az államtitkár.

Zorana Mihajlović energetikai miniszter kijelentette, számítani lehet az áram árának emelkedésére a lakosság részére, ugyanis az ár változásáról szó volt már a fűtési idény előtt is. Nálunk még nem történt drágulás az ukrajnai háború ellenére sem, viszont többet kell fizetni a villamos energia előállításához szükséges termékekért.

Kiemelte, az áram új árát úgy kell meghatározni, hogy megfelelő legyen a villanygazdaság, az állam és a lakosság számára is. A kormány kidolgozott egy rendeletet, amely azokra a polgárokra vonatkozik, akik nem tudják fizetni a villanyt, a gázt vagy a fűtést.

Arról is nyilatkozott, hogy még nem tudni, mikor következik be a villanyáram drágulása, és azt sem, hogy milyen mértékű lesz.

Vojislav Vuletić, a szerbiai Gázszövetség közgyűlésének elnöke kijelentette, a földgáz új árának magasabbnak kell lennie az eddiginél, mert a kőolaj ára is emelkedett, de talán nem követi a nyersolaj árát, ami 100 százalékkal több, mint korábban.

A drágulásnak be kell következni, mert Gasprommal kötött megállapodás alapján a gáz árát a kőolaj ára határozza meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..