home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Dr. Predrag Kon: A védőoltás érkezése fordulópont
Pannon RTV
2020.12.28.
LXXV. évf. 52. szám
Dr. Predrag Kon: A védőoltás érkezése fordulópont

Fontos, hogy még egy hónapig kibírjuk, és betartsuk a járványügyi helyzetnek megfelelő intézkedéseket - hívta fel a figyelmet a járványügyi szakember.

A koronavírus elleni oltás Szerbiába való megérkezése fordulópont és történelmi pillanat - mondta dr. Predrag Kon. A válságstáb tagja hozzátette, a vírus terjedése lassan, de biztosan csökken. Zoran Radojičić, Belgrád polgármestere pedig arról beszélt, hogy szigorúan ellenzi a újévi ünnepek bárminemű megtartását, szerinte az intézkedéseket sem kellene enyhíteni ebben az időszakban. A szerbiai válságstáb kedden ülésezik ismét, ekkor döntenek a szilveszterezéssel kapcsolatos intézkedésekről.

Januárban még egymillió adag koronavírus elleni vakcina érkezik Szerbiába - nyilatkozta Zlatibor Lončar. A szerb egészségügyi miniszter hozzátette, a 70 évnél idősebbek beoltása után az egészségügyben dolgozók következnek majd. Lončar kiemelte, jelenleg a védőoltás az egyetlen megoldás, amellyel legyőzhetjük a koronavírust, ezért olyan fontos, hogy minél több ember felvegye a vakcinát.

Eddig már 2080 koronavírus-fertőzöttet kezeltek a belgrádi Arénában. Jelenleg 413 súlyos klinikai képpel rendelkező beteg lábadozik ott. Ezek a betegek gyakran egy hónapig is a belgrádi Arénában gyógyulnak - írja a szerb közmédia. A statisztikai adatok szerint több személyt engednek haza, mint amennyi új beteget vesznek fel.

Fotó: Tanjug/Fabrizio Bensch/Pool via AP

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..