home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Doroszló — Szentkút
2020.09.07.
LXXV. évf. 36. szám
Doroszló — Szentkút

Mindkét nap a szentmiséket és a körmeneteket a PANNON TV élőben közvetíti.

Kedves Zarándok Testvérek!!
 

Lassan körvonalazódik az idei búcsú megtartásának lehetősége, ami mindenképp komoly odafigyelést és fegyelmet kíván mindannyiunktól.

Ugyanakkor mindenkit arra buzdítunk, hogy a járvány ellenére se mondjanak le azokról az égi kegyelmekről, melyeket a BÚCSÚK ELNYERÉSE kapcsán kínál az Anyaszentegyház!

Amennyiben a plébános, vagy maguk a hívek kockázatosnak ítélik meg a kisboldogasszonyi főbúcsún való részvételt, úgy azt kérem, – mivel BÚCSÚJÁRÓ helyről lévén szó, így itt az év minden napján nyerhető búcsú – válasszanak az őszi kisbúcsúk közül, és akkor ejtsék meg a zarándoklatukat, amikor a hívek nincsenek jelen nagyobb számban. Mindezt szem előtt tartva a következőket kérjük a kedves testvérektől:
 

1. A polgári és az Egyházi hatóságokkal való egyeztetés után úgy döntöttünk, hogy bár csendesebben, de a búcsúnkat az idén is megtartjuk. Figyelembe kell venni azonban az elővigyázatossági mércéket, mely minden zarándoktól a távolságtartást és a maszk használatát várja el. Így amikor a zarándoklatra érkezünk, kérjük ezeket figyelembe tartani.

2. Nem javallott az autóbuszok szervezése. Ennek oka pedig az, hogy hivatalosan az autóbuszok telítettsége 50% alattinak kell, hogy legyen. Ebből kifolyólag az autóbuszok viteldíja egy személyre vetítve nagyban megdrágul. Az autóbuszok szervezése helyett tehát személyautók, kombik, önkörben szervezett csoportok szervezését javasoljuk.

3. Augusztus 29. a szentkúti szentségimádási nap, valamint engesztelő nap az abortusz bűneiért. Szentségkitétel 10 órakor, majd egész napos szentségimádás. 18 óra előtt szentségi áldás és szentségeltétel. 18 órakor engesztelő szentmise. Kapcsolódjuk be egyéni imádsággal a szentkúton végzett engesztelésbe.

4. Augusztus 30-án az IFJÚSÁGI ZARÁNDOKLAT csökkentett programmal kerül megrendezésre.

16:00 – Előadás, 17:00 – Kerekasztal, 18:00 – Szentmise

Mindhárom programot a Doroszló – Szentkút Youtube csatornáján, a Facebook oldalán, és a Szabadkai Egyházmegye Katolikus Ifjúsága Facebook oldalon élőben közvetítjük.

5. Az idei évben – a szokásostól eltérve – a KISBOLDOGASSZONYI FŐBÚCSÚ programjait a minimálisra csökkentjük:

Szeptember 7. HÉTFŐ – Kisboldogasszony főbúcsú előestéje

15:00 – Gyónási alkalom

18:00 – Előesti szentmise és körmenet a szentkúti forrásig, majd rózsafüzér imádság

A betegek kenetének kiosztása az idei évben elmarad.

Azokat, akik ezen a napon érkeznek, tisztelettel kérjük, hogy az esti program után térjenek haza, és a másnapi programra már ne látogassanak el. A hívek megértését kérjük és köszönjük.

 

Szeptember 8. KEDD – Kisboldogasszonyi főbúcsú

8:00 – Gyónási alkalom

(8:30 – Horvát nyelvű szentmise a kegytemplomban)

10:00 – ÜNNEPI SZENTMISE a szabadtéri oltárnál, majd azt követően szentségi körmenet a szentkúti forrásig, és szentségi áldás.

- Mindkét nap a szentmiséket és a körmeneteket a PANNON TV élőben közvetíti.

- A szentkút előtti kirakodóvásár az idei évben nem lesz megtartva.

- Kisboldogasszonyhoz kapcsolódva, kérem, tartsanak kilencedet, vagy legalább triduumot, készülve Kisboldogasszony ünnepére, Délvidék Csillagának, a Doroszló – Szentkúti Szűzanyának köszöntésére.

 

6. Szeptember 13. FÉRFIAK ZARÁNDOKLATA.

17:00 – Előadás, 17:30 – Rózsafüzér imádkozása, 18:00 – Szentmise.

 

7. További búcsús alkalmak a szentkúton:

Szeptember 12. szombat: Szűz Mária Szent Neve – kisbúcsú;

Szeptember 15, kedd: Fájdalmas Anya – kisbúcsú;

Október 7. szerda: Rózsafüzér Királynéja – kisbúcsú;

Október 8, csütörtök: Magyarok Nagyasszonya – kisbúcsú.

 

Minden kisbúcsún a liturgikus program a következő:

16:00 - Gyónási alkalom, 17:00 – Rózsafüzér imádkozása, 17:30 – Zsolozsma, 18:00 - Szentmise

 

8. Minden hónap ELSŐSZOMBATJÁN, Fatimai engesztelő zarándoklatot tartunk a szentkúton. Így szeptember 5-én, október 3-án, november 7-én is.

 

Minden első szombaton a liturgikus program a következő.

16:00 - Gyónási alkalom, 17:00 – Rózsafüzér imádkozása, 17:30 – Zsolozsma, 18:00 - Szentmise

 

Bízom abban, hogy a járvány, amely emberi kapcsolatokat, életeket rombol és dönt le, nem fogja összetörni bennünk azt a lelket, mely örök, és az Istené. Csupán ez az az ok, ami miatt – éppen ebben az áldatlan helyzetben – nem tudunk lemondani Szűzanyánk oltalmáért való esedezésről, a zarándoklatokról és búcsúról, mert hisszük, és egyházi énekünk szavával valljuk: „…Nincsen olyan szükség, nincs oly nagy ínség, melyre nem hathatós égben szavad, melyből nem menthetnéd szolgáidat.” (SzVU 285)

 

A jó egészség és a találkozás reményében maradok tisztelettel:

 

Ft. Verebélyi Árpád, c. prépost

Kegyhelyigazgató

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..