home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Döntés a Várady kiválósági ösztöndíj támogatottjairól
2023.12.15.
LXXVIII. évf. 50. szám
Döntés a Várady kiválósági ösztöndíj támogatottjairól

A Magyar Nemzeti Tanács 2013-ban jelentette meg először a Várady kiválósági ösztöndíj-pályázatát, melynek alapját dr. Várady Tibor akadémikus pénzadománya képezte, és amelyhez a tanács, továbbá magánszemélyek és a térségünkben sikeresen működő cégek újabb pénzadományokkal járultak hozzá. 2019-ben a hitel alapú pályázat támogatásához hozzájárult Magyarország Kormánya és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is, így a mesterképzésen tanuló hallgatók ösztöndíjat kapnak, mely már nem visszatérítés alapján működik.

Az idei pályázatra 2023. szeptember 29-e és november 15-e között jelentkezhettek az érdeklődők, a háromtagú bírálóbizottság Újvidéken, az Európa Kollégiumban két pályázatot bírált el, egyet-egyet a doktoranduszok és a mesterhallgatók részére, majd megtartották a hivatalos eredményhirdetést.

Idén mintegy százan nyerték el a Magyar Nemzeti Tanács által meghirdetett Várady kiválósági ösztöndíjat. A mesterképzésen tanuló hallgatók ösztöndíja havi 100 euró dinár ellenértéke 10 hónapon keresztül, a doktori képzésen tanulóké 160 euró dinár ellenértéke havonta.

A felhívásra összesen 99-en jelentkeztek, ebből 84 mesterképzésen részt vevő hallgató és 15 doktorandusz hallgató tett eleget a pályázati feltételeknek.

A jogosultsági rangsor az MNT honlapján, www.mnt.org.rs tekinthető meg.

Forrás: Pannon RTV, Közlemény

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..