home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Dömdödöm
(K. O.)
2010.05.27.
LXV. évf. 21. szám
Dömdödöm

Akik Budapestre utaznak: a kúlai MMK Tini Actors csapataHárom évvel ezelőtt ,,csak' tíz csoport nevezett a szemlére, tavaly már 21-en, s az idén minden esély megvolt arra, hogy még gyarapodjék a résztvevők száma. 23 csoport jelentkezett ugyanis, de aztán különféle akadályokra (főleg anyagi...

Akik Budapestre utaznak: a kúlai MMK Tini Actors csapata

Három évvel ezelőtt ,,csak' tíz csoport nevezett a szemlére, tavaly már 21-en, s az idén minden esély megvolt arra, hogy még gyarapodjék a résztvevők száma. 23 csoport jelentkezett ugyanis, de aztán különféle akadályokra (főleg anyagiakra) hivatkozva néhányan lemaradtak. A találkozón végül is 17 színjátszó együttes mutatkozott be Adáról, Gunarasról, Zomborból, Doroszlóról, Bezdánból, Kuláról, Óbecséről, Szabadkáról, Nagybecskerekről, Csantavérről, Kispiacról, Törökkanizsáról és Temerinből. Május 15-én és 16-án 268 általános iskolásnak és 21 felkészítő tanárnak adott ,,ideiglenes' otthont a bácsfeketehegyi színházterem és a Művelődési Ház.
A kétnapos rendezvény nem volt ugyan versenyjellegű, de nem volt tét nélküli sem, mert a legeredményesebbnek vélt előadás képviselheti majd Vajdaságot a budapesti Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó zárórendezvényén.
Ezúttal háromtagú művészi bizottság - Hegedűs Jenő szegedi rendező, Mess Attila és Varga Tamás színművészek - nézte végig a meghirdetett 16 előadást, melynek nagy része mesefeldolgozás volt, de láthattunk dramatizált ,,hosszú' verset, tréfás történeteket, vígjátékot és musicalt is.
A vendégeket a szervezők nevében Lódi Andrea, a Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöke köszöntötte, majd pedig kishegyes község polgármestere, Csóré Róbert kívánt mindenkinek kellemes kikapcsolódást és élményekben gazdag, tartalmas hétvégét, megnyitva ezáltal a III. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozót.
Mindkét napon, amíg a zsűri értékelt és a látottak kapcsán elbeszélgetett a felkészítő pedagógusokkal, addig a gyerekeket a bácskossuthfalvi Szabadidőszervezők Egyesületének játékmesterei szórakoztatták.
A ,,hab a tortán' a szabadkai Népkör MMK kisszínészeinek színes esti előadása volt. A Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund A dzsungel könyve musicallel rukkolt elő, elnyerve a közönség osztatlan elismerését.
A találkozó minden résztvevője emléklapot vihetett haza. A művészeti bizottság döntése szerint Budapestre a kúlai Népkör MMK fiataljai utazhatnak Ludas Matyi című előadásukkal, amelyet Pásztor József rendezett.
A műhelytalálkozót a Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Magyar Drámapedagógiai Társaság szervezte. Együttműködő partnereik voltak: a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Feketics Művelődési Egyesület.
A rendezvényt a Szülőföld Alap, a Szekeres László Alapítvány és a Nemzeti Civil Alap támogatta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..