home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Dombos Fest, 2023
2023.06.28.
LXXVIII. évf. 26. szám
Dombos Fest, 2023

A Dombos Fest június 29-étől július 2-áig négy napon át újra várja az igényes szórakozásra vágyókat és mindazokat, akik az idén is szeretnének elvarázsolódni a löszfal tövében.

Mint tudjuk, huszonhárom évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén civil összefogással indult a Dombos Fest, mely azóta a térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiváljává vált. A löszfal ismét a legszebb arcát mutatja, köszönhetően a páratlan fényfestészetnek is, mely Vajdaságban egyedül ezen a helyszínen honos, új dimenziót adva a térnek, új perspektívát a mindennapoknak!

Idei mottónk: korzó. Azt látjuk, hogy a Hegyalja utca a fesztivál idején igazi korzóvá válik, többször végig kell menni rajta, hogy elhiggyük, ez a művészeti csoda a löszfal tövében lehetséges!

A négynapos fesztivál zenei kínálata a térség legjobbjaiból szemez az idén is! A nyitónap négy nagyon karakteres zenei világot mutat be, de azt is mondhatjuk, hogy a vajdasági zenék, hangulatok lesznek a mérvadóak. Itt lesz Csasznyi Imi a Tamburástesókkal, Lajkó Félix pedig a szabadkai Contrabayandóval ad közös koncertet. Az idei egyik kiemelt zenei produkciónk az isztriai Atma Mundi, mely bemutatja mind a mediterrán, mind az olasz, isztriai zene szépségét. Az estet a rockabilly műfaj képviselői zárják, legendásan a Dombos Wine Clubban.

Érdekes zenei világokat ismerünk majd meg a fesztivál koncertjein, Korpás Éva színtiszta népzenére épített gyerekprodukciója, a Tárkány Trió cimbalommuzsikája, a Cannaro manus swingje mind-mind a maga kategóriájában zseniális.

A Flock Projekt visszatér, löszfal-akrobatikával teszi ismét emlékezetessé és legendássá löszfalunkat!

Művésznők az idén sem hiányoznak, Burján Orsi a jazz, Keck Mária a flamenco világába kalauzol bennünket, míg Palya Bea talán a saját világából mutat be egy hangulatnyit!

A fesztivál elképzelhetetlen a Dombosi Remix — irodalmi menü nélkül, ahol az idén is rendkívüli névsorral találkozunk. Mindez a Dombos Wine Club helyszínén, ahol a kiváló borok mellett a dombosi életérzés az idén is tetten érhető!

Lesz még Dombos Visual, kortárs filmek, egyebek… + Rokon Ilonka-életérzés, úton-útfélen velünk lesz továbbra is!

Többen úgy vélik, hogy a nyár a Délvidéken a Dombos Fest nélkül elképzelhetetlen — ezt szeretnénk még szélesebb körben is bemutatni. Korzózzanak velünk, vállaltan egy olyan fesztivált ismerhetnek meg, amely érzi a kereteit, és a művészeti értékek sokaságából táplálkozik!

Részletek: www.dombosfest.org

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..