home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Döbbenet és gyász
2023.05.04.
LXXVIII. évf. 18. szám
Döbbenet és gyász

Belgrádban kora reggel óta érkeznek az emberek a Vladislav Ribnikar Általános Iskolához, hogy kifejezzék részvétüket. Több százra tehető azoknak a belgrádiaknak a száma, akik szerdán és csütörtökön önkéntesen vért adtak, hogy ezzel is segítsék a sérültek felépülését.

K. K.-t, az iskolában lövöldöző hetedik osztályos fiatalt, a belgrádi gyermekek és fiatalok neurológiai és pszichiátriai klinikáján helyezték el. A kiskorú elkövető ügyvédje ismertette, beszélgetett vele egy orvosi konzílium, a további vizsgálatok pedig a következő napokban zajlanak majd le. A fiú édesapja, akit 48 órás őrizetbe helyeztek, pénteken délelőtt jelenik meg a főügyész előtt.

A belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában egyelőre nincs tanítás, Szerbia más részeiben viszont van. A Pannon RTV információi szerint a minisztérium átiratot küldött a tanároknak, hogy többet beszélgessenek a diákokkal a történésekről, illetve az oktatási tárca kidolgoz egy tervet is, amelynek részeként a pedagógusok számára képzéseket tartanak, hogy válsághelyzetekben reagálni tudjanak.

Gyászkönyv nyílik az oktatási intézményben – tette közzé a szerb oktatási minisztérium. Az emberek a gyásznapokon: pénteken 15 és 19 óra között, szombaton és vasárnap pedig 10 és 15 óra között írhatnak a gyászkönyvbe, amelyet a vračari általános iskola előcsarnokába tesznek ki.

A vajdasági oktatási intézményekben normális keretek között zajlik május 5-én a tanítás – erősítette meg a Pannon RTV-nek Vicsek Annamária oktatási államtitkár.

A belgrádi tragédia áldozataira emlékeznek pénteken Szabadkán. A város szülői tanácsa arra kér mindenkit, hogy vegyenek részt a megemlékezésen, amelyet 19 órakor tartanak a főtéren.

Forrás: Pannon RTV, subotica.com, Vajdaság Ma

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..