home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Díjkiosztó ünnepség a Gion Nándor Emlékházban
2021.08.30.
LXXVI. évf. 34. szám
Díjkiosztó ünnepség a Gion Nándor Emlékházban

Hetilapunk újságíróját is díjazták

A szenttamási Gion Nándor Emlékház 2021. február 1-jén, az író születésnapján tizedik alkalommal hirdette meg a Gion Nándor Novellapályázatot, melyre 34 pályamű érkezett.

A zsűri döntése alapján az első díjat, az ezzel járó oklevelet és jutalmat a budapesti Pollmann Teréz A szabadság hídja című novellája kapja, a második díjat és az ezzel járó oklevelet és jutalmat a palicsi Bíró Tímea Kiürült égbolt című novellája, a harmadik díjat pedig a Svédországban élő Balázs István érdemelte ki A szoknyavadászat művészete című novellájával. A zsűri további hét beérkezett novellát javasolt megjelenésre a 2021. évi antológiában.


Fotó: Paraczky László

A díjkiosztó ünnepséget augusztus 28-án tartották meg a Gion Nándor Emlékházban. Az eseményen az elmúlt két év novelláskötetének illusztrációiból készült alkalmi kiállítás várta az érdeklődőket.

Az elmúlt tíz év alatt a kiírásnak köszönhetően 11 műfordítói kötettel, 3 regénnyel és novellás kötettel gazdagodott a vajdasági kortárs irodalom, egy újabb novelláskötet pedig a napokban jelenik meg. Az idei pályaművekből a Forum Könyvkiadó készít kiadványt.

Forrás: www.szenttamas.rs

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..