home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Díjeső Szatmárnémetiben
2021.12.14.
LXXVI. évf. 49. szám
Díjeső Szatmárnémetiben

A XXVIII. Gellért Sándor vers- és prózamondó versenyt a költő 105. születésnapjára szervezték meg a hétvégén Szatmárnémetiben. A csaknem harmincéves múltú rendezvényen hat vajdasági versmondó is részt vett, akik a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete által megszervezett XXV. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozóról jutottak el a romániai rendezvényre.

Ez a találkozó számunkra rendhagyó módon működik, hiszen az öttagú értékelőbizottság az előadás meghallgatása után azonnal pontoz és véleményez is. Valamint a közönség soraiban olyan támogatók ülnek, akik önmaguk választják ki az általuk legjobbaknak tartott előadókat, és a rendezvény végén díjakkal jutalmazzák őket.

A szatmárnémeti református imateremben a következő vajdasági érintettségű eredmények születtek:

A Szamos folyóirat és a Szamos Diákirodalmi Kör díja: Tóth Katarina (Temerin)

A Keresztesi Mónika festőművész által felajánlott festmény: Tóth Katarina

Kovács Éva színművésznő különdíja: Horváth Kinga (Óbecse)

Az Árpád Egyesület díja: Galusz Áron, Tóth Katarina, Kőműves Csenge, Vajda Noa Pálma, Szabó Rebeka

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által felajánlott Magyarnak Lenni Jó Díj: Galusz Áron, Tóth Katarina, Vajda Noa Pálma, Kőműves Csenge

A részt vevő versmondók díja: Galusz Áron (Zenta)

Gellért Gyula főtiszteletes díja: Kőműves Csenge

Gellért Áron özvegyének díja: Galusz Áron

A verseny zsűrijének tagjai — Márk-Nagy Ágota dráma- és múzeumpedagógus, László Zita, a Harag György Társulat színművésze, Jánk Károly költő, műfordító, Jáger-Péter Mónika magyartanár és Elek György publicista — a fődíjakat és a velük járó pénzjutalmat Szabó Rebekának (Topolya, 1. díj), Vajda Noa Pálmának (Bácsfeketehegy, 2. díj) és Kőműves Csengének (Kishegyes, 3. díj) ítélték oda.

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesület

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..